Beskrivning

Toulouse-Lautrec och La Belle Époque Dansmuseet. Det här är den stiliga katalogen till nedan omnämnd utställning.

Nya Dansmuseet öppnade på nytt med en stor utställning om Henri Toulouse-Lautrec, aristokraten, krymplingen, målaren, som blivit världsberömd för sina illusionslösa skildringar av nöjesvärlden på Montmartre i Paris där han tillbringade en stor del av sitt korta liv.

Med sina porträtt av dansare, sångare och skådespelare har han i hög grad kommit att sammanfatta den tidsålder som gått till historien som “la belle époque". Han förnyade affischkonsten och upphöjde färglitografin till stor bildkonst.

Toulouse-Lautrec-utställningen var den första i Sverige på över 30 år, och baserade sig på generösa lån från ett stort antal museer i Frankrike och Norden, bl a Toulouse-Lautrec-museet i Albi, Musée d'Orsay i Paris, Kunstindustrimuseet i Köpenhamn och inte minst Nationalmuseum i Stockholm som lånade ut ett stort antal verk ur sin betydande Toulouse-Lautrec samling. Cirka 140 affischer och litografier men också målningar och teckningar ställdes ut av alla de kända artister och dans- och kabaretlokaler som Toulouse-Lautrec odödliggjorde.

Utställningsansvarig var docent Pontus Grate, museiman och konsthistoriker som också gjorde den senaste Toulouse-Lautrec-utställningen i Sverige på Nationalmuseum 1967-68.

Den häftade boken (limhäftad) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick – boken är oläst! Det finns några ytterst små, obetydliga märken på pärmarnas kanter efter några års lagring. Boken är genomillustrerad med reproduktioner i färg och svartvitt av Toulouse-Lautrecs konst.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 280/220 mm
Ryggbredd ca 22 mm
Vikt ca 900 gram
Sidantal 135
Redaktör Pontus Grate
Förlag Dansmuseet Raster förlag
Utgivningsår 1999
Språk svenska
ISBN 91-972852-34

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 642 889 973

Visningar 21

Publicerad

AnmälSälj liknande

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Lör 7 sep 18:39

Toulouse-Lautrec och La Belle Époque Dansmuseet

Utropspris

|0 Bud

110 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 057 omdömen