Beskrivning

Lena Cronqvist - en konstmonografi av Mårten Castenfors, Lena Cronqvist m fl

Lena Cronqvist är en av Sveriges främsta nu levande konstnärer. Hon har varit verksam sedan mitten av 1960-talet och rönt uppmärksamhet både i Sverige och utomlands som en konstnär som bryter konventioner, som vågar skildra det privata och ibland obehagliga, som ställer verklighetens komplexitet på sin spets och utmanar vår syn på omvärlden.

Konstkritikern och författaren Mårten Castenfors ger i denna monografi ett mycket personligt porträtt av Lena Cronqvist. Han lyfter fram sambanden mellan liv och konst, mellan omvärld och konstnär och skapar en djupare förståelse av Cronqvists unika måleri och skulpturkonst, liksom av människan bakom konsten. Till detta bidrar också författaren Eva Ströms samtal med Cronqvist- de talar om barndom, psykoser, inspiration och drivkrafter. Boken innehåller även en nyskriven diktsvit av poeten Eva Runefelt och en äldre dikt av Göran Tunström.

Men hjärtat i boken är förstås Lena Cronqvists konst. Boken innehåller över 170 illustrationer i färgmålningar, skulpturer, vävar och skisser.

En helt enastående bok om en av våra mest framstående konstnärer!

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är mycket rikligt illustrerad i färg. Boken är helt ny och i nyskick.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 290/240 mm
Ryggbredd ca 22 mm
Vikt ca 1255 gram
Sidantal 192
Författare Mårten Castenfors, Lena Cronqvist m fl
Förlag Wahlström & Widstrand (Sveriges Allmänna Konstförenings årsbok 2003)
Språk svenska
Utgivningsår 2003
ISBN 91-46-20304-4

Porto:Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: Vänligen betala inom 2 dagar efter avslutad auktion!

Objektnr 642 960 502

Visningar 48

Publicerad

AnmälSälj liknande

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Sön 8 sep 16:18

Lena Cronqvist - en konstmonografi

Utropspris

|0 Bud

115 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 056 omdömen