Beskrivning

Munch – Med egna ord, av Poul Erik Tøjner

Poul Erik Tøjner, en av Nordens ledande kulturskribenter och chef för Louisiana-museet, har valt ut och ordnat ur de över 1000 sidor texter av Munch som sedan hans död legat i Munch-museets arkiv. Texterna åtföljs av ett rikt urval av bilder, fotografier, manuskript och tryck. Resultatet har blivit ett praktverk: en komposition som blåser liv i Munchs universum. Tøjner inleder med en essä som ger en uppfriskande ny syn på Munch: Munch även som ytans artist, inte bara själsdjupets grubblare. Munch som Warhol!

”I Skriet, en av Edward Munchs mest kända målningar, är det som om ett stort skrik av ångest skär rakt genom det omgivande landskapet och huvudpersonens själ.

Kanske har du funderat över vad Munch tänkte och kände när han målade Skriet? Poul Erik Tøjner, känd dansk konstkritiker och nuvarande chef för Louisiana har sammanställt en stor del av Munchs anteckningar i boken Munch: Med egna ord. I boken får du ta del av den konstnärliga processen bakom Skriet och många andra av Munchs målningar.

Under sitt liv kom Munch att drabbas av svåra livskriser, vilket inte bara avspeglades sig i hans konst och utan även i hans anteckningar. Många av Munchs texter kretsar kring de stora existentiella frågorna, men här finns även världsliga funderingar, som till exempel varför han måste betala så mycket i skatt till norska staten.

Munch är en konstnär som med sina starka och expressiva målningar berör på djupet. Även hans texter ger i många fall prov på en stark och känsloladdad ordkonst. Sammanställda ger de ett ovärderligt intryck av konstnären och personen Edward Munch.”

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i mycket nära nyskick! Boken är mycket rikligt illustrerad med reproduktioner i färg samt äldre svartvita fotografier.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 287/235 mm
Ryggbredd ca 23 mm
Vikt ca 1375 gram
Sidantal 223
Författare Poul Erik Tøjner
Förlag Prisma
Utgivningsår 2001
Språk svenska
ISBN 91-518-3893-1

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: Vänligen betala inom 2 dagar efter avslutad auktion!

Objektnr 643 403 751

Visningar 16

Publicerad

AnmälSälj liknande

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Mån 9 sep 18:48

Munch – Med egna ord

Utropspris

|0 Bud

110 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 056 omdömen