Beskrivning

Bildhuggarna - Bröderna Aron och Gustaf Sandberg, av Eva Tivell – utgiven av Stockholmia förlag och ingår i den intressanta bokserien Monografier utgivna av Stockholms stad där denna bok är nr 153

Boken lyfter fram två betydande konstnärer ur glömskan. För många av dagens stockholmare är bröderna Aron och Gustaf Sandberg okända, till stor del beroende på att de sällan signerade sina verk. Under sin egen tid, första halvan av 1900-talet, var de kända och erkända skulptörer, framför allt för offentlig miljö.

Deras verk återfinns främst på Stadshuset och Rådhuset, men även på en rad andra byggnader i Stockholm. Skildringen bygger i hög grad på brödernas efterlämnade dagböcker, där de dokumenterat sitt arbete i text och bild.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar med linneklädd rygg är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med fascinerande fotografier och reproduktioner i svartvitt.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 247/216 mm
Ryggbredd ca 22 mm
Vikt ca 830 gram
Sidantal 199
Författare Eva Tivell
Förlag Stockholmia förlag
Språk svenska
Utgivningsår 2000
ISBN 91-7031-103-X

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: Vänligen betala inom 2 dagar efter avslutad auktion!

Objektnr 643 404 515

Visningar 19

Publicerad

AnmälSälj liknande

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Mån 9 sep 18:52

Bildhuggarna - Bröderna Aron och Gustaf Sandberg

Utropspris

|0 Bud

120 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 056 omdömen