Beskrivning

Ett ateljéhus på Söder, av Ann Eriksson Sigma förlag

1905 köpte skulptören Christian Eriksson fastigheten på Maria Prästgårdsgata på Södermalm. Med hjälp av sin vän arkitekten Ragnar Östberg ritade han och lät uppföra ett ateljéhus med fem ateljéer på gården. Där arbetade han själv fram till sin död 1935. Hans ateljé övertogs av hans son skulptören Liss Eriksson 1975.

Ett drygt trettiotal konstnärer har verkat i ateljéerna under årens lopp. Här återfinns både kända och mindre kända namn, både skulptörer och målare. Under Christians tid arbetade här t.ex. Nils Kreuger, Axel Törneman, Vera Nilsson, Tora Vega Holmström och Axel Törneman.

Efter hans död verkade t.ex. Agnes de Frumerie, Stig Blomberg, Sven X:et Erixson, Bo Beskow, Einar Kihlman och Nils Gehlin där.

Idag är det fortfarande en levande konstnärsmiljö. Dagens konstnärer är Eva Lange, Harald Lyth, Magnus Berg och Maria Hall. Från att ha legat i fattiga kvarter i stadens utkant har nu ateljégården på Södermalm blivit till en mycket populär innerstadsadress. Gården är än idag en levande konstnärsmiljö, en oas för fritt skapande mitt i den brusande stadens hjärta. Det är en unik miljö som vi måste värna om vi vill att Stockholm ska förbli en plats för kultur och fritt skapande.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar med linneklädd rygg är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med fina fotografier och reproduktioner i färg och svartvitt.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 247/216 mm
Ryggbredd ca 17 mm
Vikt ca 855 gram
Sidantal 167
Författare Ann Eriksson
Förlag Sigma förlag
Språk svenska
Utgivningsår 2018
ISBN 91-979578-6-1

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 643 619 522

Visningar 63

Publicerad

AnmälSälj liknande

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Ons 11 sep 18:41

Ett ateljéhus på Söder

Utropspris

|0 Bud

150 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 058 omdömen