Beskrivning

Hemmets veckotidning från krigsåret 1940.

Reportage: Hemmets veckotidning har besökt Egypten. Landets fascinerande historia har lockat mängder av turister. Men i stället för turistbåtar kommer det nu bombplan till hamnen i Alexandria. Bild på stranden vid Alexandria. Där västerlänningarna bor är det rent och fint och funkis är populärt. Där muhammedanerna bor däremot är det skitigt och illaluktande, skriver tidningen. Reportaget ger en fascinerande inblick i hur en svensk upplevde Egypten i början på 1940-talet. Bilder på urbefolkningen och på olika miljöer i Egypten.

Reportage: Tidningen tar en närmare titt på vad flyget betyder för kriget. Tidningen har besökt Nazityskland och en flygbas där för att inspektera maskinerna. Ett citat av Adolf Hitler är målat på flygmaskinerna som för närvarande har till uppgift att anfalla England. Bilder på de generaler i Tredje riket som basar över verksamheten.

Reportage: Är du blond men drömmer om att bli brunett? Kanske är det tvärtom? Tidningen förklarar nu hur du som kvinna kan byta utseende och stil helt. Det är faktiskt möjligt!

Reportage: Heinrich George är en populär tysk skådespelare som bland annat har medverkat i uppmärksammade propagandafilmer som Nazistpartiet ligger bakom där udden framför allt riktas mot judar. Nu hyllas han för sin pondus och kraft som skådespelare i Hemmets Veckotidning.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektsnr 614469275

Visningar 149

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

HV 29 1940 Egypten, Alexandria, stridsflyg, Heinrich George, Tredje Riket

Pris

109 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?