Beskrivning

Hemmets veckotidning från 1938.

Reportage: En ny kraftledning har dragits från Karsefors kraftverk utanför Laholm, via Helsingborg och över sundet till Danmark, där elen sedan distribueras runt om i Danmark. Det är en fascinerande bedrift som ingenjörerna har gjort. Tidningen beskriver hur allt fungerar. Översiktsbild över centrala Helsingborg. Bild på en stor generator inne i Karsefors kraftverk. Bild på elektriker som servar stora generatorer. Bild på Lagafontänen i Laholm. Elektrifieringen har gått oerhört snabbt på sistone och tidningen visar vilken fantastisk kraft elektriciteten innebär. Elen går från Lagan i Sverige till Gedser i Danmark.

Reportage: Alla pratar om Barbara Hutton just nu. Hon har ärvt miljarder och lever ett liv i sus och dus. Endast det bästa är gott nog för Barbara Hutton. Samtidigt har hon problem när det gäller kärlek. Hur kommer det sig egentligen att en kvinna som har fått allt ändå kan vara så olycklig?

Reportage: För 20 år sedan kunde en kvinna betraktas som gammal redan när hon var 25 år. Numera infinner sig den känslan först vid 30 års ålder för de flesta kvinnor. Hemmets Veckotidning skriver om det kvinnliga åldrandet och det faktum att kvinnor förblir unga numera, ända till dess att de blir så gamla som 30 år! Förr brukade 25-åriga kvinnor börja klä sig som gummor, men det gör inte 25-åringarna längre. De klär sig ungdomligt!

Reportage: Tidningen tar en titt på den nya svenska filmen "Styrman Karlssons flammor". På bild ser vi skådespelarna Anders Henriksson, Marianne Aminoff. Den allra sötaste och vackraste av flickorna som medverkar i filmen är Marianne Aminoff, tycker Hemmets veckotidnings skribent.

Serie: Musse Pigg, eller Micky Mus, av Walt Disney.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektsnr 615181872

Visningar 119

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

HV 45 1938 Laholm, Barbara Hutton, Marianne Aminoff, Nanna Stenersen

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?