Beskrivning

Tidningen Se från 1942.

Reportage: Det är ransonering på cigarretter och rökare har det svårt. Då passar SE på att provocera läsekretsen genom att publicera bilder på en man som röker flera cigarretter - samtidigt.

Reportage: Tidningen har besökt Mickedala, en by utanför Halmstad. Bönderna här är rasande eftersom man ska bygga ett flygfält på deras bördiga jord. Tidningen träffar arga lantbrukare som tvingas bli av med sin mark. Bild på arga Thure Christiansson vid gården Ranagård. Einar Svensson på gården Bjällbo.

Reportage: Några modiga fiskargubbar från Hasslö i Blekinge lyfts fram i tidningen. De har redan fått pris av en kommunpamp. Hela Hasslö pratar om det som har hänt. Ett finskt fartyg var i sjönöd och dessa starka, blekingska män gav sig ut på ett livsfarligt uppdrag, att rädda finländarna. Fiskare på bild är: Erik Vendel Jacobsson. Sven Gustafsson. Bilder från olika platser på Hasslö.

Reportage: Tidningen har besökt Karlskrona för att träffa några omtyckta militära befälhavare där. På bild ser vi amiral Gösta Ehrensvärd, Helge Friis, Nils Wijkmark. Dessa män hyllas och beskrivs.

Reportage: Annalisa Ericsson (född 1913 - död 2011) är på en helsidesbild medan hon dansar. Hon är lycklig eftersom hon är nygift!

Reportage: De första bilderna från våroffensiven på Östfronten har nu nått Sverige och SE. På de dramatiska bilderna ser vi nazistiska elitförband i aktion.

Reportage: Martin Nyblom är Sveriges yngsta sjökapten och han har ett typiskt nordiskt utseende, skriver tidningen. Han är 21 år och han tog realen på Södra latin. Tidningen har träffat honom.

Bild: Sonja Löf arbetar på sybehörsavdelningen på varuhuset PUB och hon är den sötaste flickan på hela varuhuset, skriver SE samtidigt som man publicerar en helsidesbild på henne.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 623 991 119

Visningar 42

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 23 1942 Mickedala, Hasslö, Annalisa Ericsson, Helge Friis, Nils Wijkmark

Pris

129 kr
Annonsen är avslutad

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

398 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också