Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1978.

Reportage: Jan Haldoff är Sveriges mest produktive filmregissör just nu. Nu ger Janne Haldoff en stor intervju i Veckojournalen. Äntligen säger han att han har accepterat att filmbranschen är kommersiell. Nu berättar han att han är rätt tuff mot sin omgivning.

Reportage: Stadsdelen Haga i Göteborg är i farozonen. 68 fastigheter planeras att rivas här och i framtiden kommer förmodligen inte stadsdelen att kännas igen. Tidningen publicerar flera bilder från Haga och man skriver att det hela är en stor skandal. Stoppa förintelsen av Haga, skriver tidningen. Det är Eugen Wretholm som har skrivit det svavelosande reportaget.

Reportage: Christina Kingstad är 27 år och hon har jobbat som mellanstadielärare i tre år. Hon blev tvungen att sluta. Hon orkade inte mer. Hon jobbade som lärare i Norsborg i Botkyrka utanför Stockholm, en kommun med många invandrare. Av 25 elever var det bara fyra som kunde tala svenska. Det var ofta bråk i klassen. Hon orkar inte eftersom hon inte hinner med invandrareleverna. Nu måste politikerna göra något åt Botkyrka, tycker hon.

Reportage: Tre journalister på Aftonbladet är just nu aktuella med varsin ny bok om kungen. På bild ser vi Arne Norlin, Håkan Jaensson och Nils Lodin. Nu berättar de om bilden av kungen i medierna och hur den skiljer sig från verkligheten.

Reportage: En LP med förbjuden tjeckoslovakisk musik inspelad i Prag och utgiven i Stockholm, är höstens hetaste nyhet. SÄPO har hela tiden försökt att stoppa inspelningen. Bakom initiativet står Jörgen Widsell. Till vardags är han journalist på Aftonbladet. Han har samarbetat med Frank Nordström. Det här är en kupp som de har planerat länge, men de skuggas hela tiden av Säkerhetspolisen!

Reportage: Lis Asklund intervjuas om sin kamp för huset på Svartensgatan 3 i Stockholm. Här höll Mormonkyrkan till förr. Nu vill Lis Asklund att det ska göras om till ett hus för eftervård av mentalsjuka. Kuratorn Lis Asklund får brev varje dag från mentalsjuka. De mår dåligt och de är desperata!

Reportage: Katinka Swanström är framgångsrik kläddesigner. Nu intervjuas hon om sitt liv. Det är väldigt sällan karlar begriper sig något om kläder, säger hon.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektsnr 598128551

Visningar 211

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 41 1978 Jan Haldoff, Haga Göteborg, Christina Kingstad, Katinka Swanström

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

358 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?