Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1941.

Reportage: Ingrid Bergman intervjuas av Veckojournalen. Intervjun äger rum i skådespelarens hem i Rochester. För Veckojournalen berättar Ingrid Bergman om sin tillvaro i Hollywood, sitt äktenskap och sin karriär. Vackra bilder på Ingrid Bergman.

Reportage: Carl Milles gör stor succé i USA just nu. Borta i Amerika hyllas Carl Milles av en enig konstvärld. Här berättas om Carl Milles aktiviteter i USA och man publicerar bilder på några av hans verk där, bl a mästerverket Diana-fontänen i Michigan Square Building i Chicago.

Reportage: Ester Lutteman intervjuas om äktenskapet och varför vi måste försvara det med näbbar och klor, inte minst för barnens skull. Antalet skilsmässor blir bara fler och äktenskapet måste stå över individers personliga frihet, tycker Ester Lutteman.

Reportage: Veckojournalen har träffat en ung svensk akademiker som tillbringade studieåren i Moskva, innan och efter tyskarnas anfall. Nu förklarar svensken vad som ligger bakom ryssens enorma försvarsvilja och fanatism när det gäller att bekämpa nazisterna.

Reportage: Tidningen har fått komma hem till Anders Henrikson och hans vackra fru Aino Taube. Nu skildras deras familjeliv. Barnen på bild heter Mathias Henrikson och Ella Henrikson.

Reportage: Landshövdingen i Västernorrlands län, Arthur Engberg skriver om vikten av att försvara vårt land och vår demokrati i dessa krigstider. Demokratin är utsatt för mycket kritik just nu, från krafter som anser att demokrati innebär försoffning, med alla sina kompromisser och sin trögrörlighet. Arthur Engberg, som är socialdemokrat, menar tvärt om att demokrati är något mycket fint, värt att värna.

Reportage: Trots att det är krigstider, beredskap och ransonering så finns det en elit i Stockholm som förlustar sig under kristallkronor och lever i lyx. Var kommer deras pengar från? Tidningen har tagit reda på att de flesta är stora skogsägare eller äger kreatur. De som äger detta kan fortfarande leva ett liv i överflöd!

Artikel: Einar Rietz är på en stor bild i tidningen. Nu hyllas han för sina insatser som läkare i Stockholm.

Artikel: Adolf Hitler har utsett en ny riksminister för de östra områdena, d v s de ockuperade områdena. Han heter Alfred Rosenberg och nu presenteras han i tidningen. Bild på Alfred Rosenberg tillsammans med Adolf Hitler.

Bild: Gunnel Schönning har gift sig med Eric Schönning. Nu är den vackra bruden på bild.

Bild: Gun Grut är också fotograferad. Hon har gift sig med ingenjör Hugo Grut.

Se även mina andra tidningar till salu.
Jag samfraktar!

Objektsnr 623632553

Visningar 82

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 48 1941 Ingrid Bergman, Carl Milles, Arthur Engberg, Ester Lutteman, Gun Grut

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?