Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1947.

Omslaget: Alf Kjellin.

Reportage: Tidningen har fått komma hem till Alf Kjellin och hans vackra hustru Karin Kjellin. Alf Kjellin är 27 år och nu skildras hans liv och kärleken.

Reportage: Veckojournalen har besökt Telefonvakten. Telefonvakt är en del av Televerket och det är en tjänst där man svarar i telefon åt andra. Här sitter flickor på rad vid ett växelbord och här förklaras hur Telefonvakten arbetar.

Reportage: Om vi får ett tredje världskrig så kommer det förmodligen att utkämpas främst mellan Ryssland och USA. Tidningen skildrar atombomberna och den upprustning som de båda länderna nu har inlett. Måtte vi aldrig få uppleva en styrkemätning mellan dessa båda länder!

Reportage: Veckojournalen har fått en intervju med Alberto Moravia. Han är en berömd författare från Italien.

Artikel: Eva Peron, eller Evita som hon också kallas har besökt Europa. Denna gåtfulla dam från Argentina har trollbundit ett helt folk. Hon är ung och hon är gift med Argentinas president. Tidningen publicerar en bild på när Eva Peron träffar general Franco av Spanien.

Reportage: Livsmedelssituationen i Tyskland är mycket svår. Allra värst är den just nu i Ruhrområdet. Stora hungerkravaller rasar där just nu eftersom folket inte längre har något att äta. Veckojournalen skildrar ett land i kris.

Bild: Peggy Tersmeden är på bild. Hon har nämligen gift sig!

Se även mina andra tidningar till salu.
Jag samfraktar!

Objektsnr 623798796

Visningar 99

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 27 1947 Alf Kjellin, Eva Peron, Alberto Moravia, Telefonvakt, Peggy Tersmeden

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?