Beskrivning

Idun Veckojournalen från 1963.

Reportage: Erland Josephson är inte bara en av Sveriges främsta skådespelare. Han är också fackpamp! Erland Josephson är nyvald ordförande i Teaterförbundet. Idun träffar honom.

Reportage: Carin Rosén arbetade som hemhjälp hos överste Stig Wennerström. Hon undrade över ett hemligt rum som Stig Wennerström sa alltid måste vara låst. Hon undrade varför det aldrig togs bilder på familjen. Hon undrade hur Stig Wennerström kunde ha råd med alla flotta middagar. Det var något som inte stämde. Stig Wennerström gömde filmrullar här och var. Tänk om han sysslade med pornografi! Så en dag hittade hon topphemliga ritningar på flygplanet Draken! Stig Wennerström dömdes senare till livstids straffarbete för spioneri.

Reportage: Sjuåriga Ann-Marie Engwall kidnappades i Gävle. Hennes far, Jacob Engwall ägde Gevalia och var rikast i staden. Föräldrarna betalade lösensumman. Gjorde de rätt?

Reportage: Hur ska vi skydda våra barn från kidnappning och barnamord? Mammor måste sluta lämna sina barn obevakade på lekplatser, skriver Idun som har pratat med barnpsykologer.

Reportage: I lerkojor och stinkande bostäder bor de, Brasiliens många miljoner fattiga. Något måste hända. Blir det kommunism i Brasilien nu? Idun är på plats i Brasiliens favelas.

Reportage: När Tanzanias president Julius Nyerere var på stadsbesök i Sverige flankerades han ständigt av Barbro Johansson. Barbro är Tanzanisk medborgare, men i övrigt väldigt svensk. Hon arbetar tillsammans med den svarta befolkningen i Tanzania, det land i Afrika där harmonin mellan svarta och vita är störst, skriver Idun.

Reportage: Åke Ortmark skriver om den bedrägliga reklamen och föreslår reformer och lagändringar som ska komma till bukt med alla lögner i annonser.

Helsidesannons i färg: Volvo Amazon.

Annons helsida: Simca 1300 GL.

Annons helsida: Mercedes Benz.

Idun var en av de första damtidningarna i Sverige och den riktade sig till den fina, allmänbildade och borgerliga kvinnan.

Se även mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 568941896

Visningar 432

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Idun nr 38 1963 Erland Josephson, Stig Wennerström, Brasilien, Ann-Marie Engwall

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

366 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?