Beskrivning

Veckotidningen Idun från 1961.

Reportage: Det har varit studentbal i Norrtälje. På bilderna ser vi bl a Kerstin Söderström. Hon fotograferas utanför Wallinska gårdarna, stans äldsta hus. I det nybyggda badhuset i Norrtälje fotograferar man ungdomarna Leif Wikström, Agneta Söderström och Åke Nyström. Bland de dansande paren på bild ser vi: John Rosengren och Britt Hedberg. Bertil Lundén och Kerstin Söderström. Claes Almén och Britt-Marie Lund. I Norrtälje har man också förvandlat en DC3:a, ett flygplan till ett kafé. På det kaféet fotograferas: Karin Fredriksson, Hubertus Ruchatz.

Reportage: Eva Åsbrink är rektor över läroverket i Skara. Det har bråkats en hel del kring utnämningen av Eva Åsbrink som rektor. Hon är den första kvinnan som har blivit rektor för en skola där det också finns pojkar! Det är kontroversiellt för vissa att en kvinna leder en skola, så vida det inte är en flickskola. Tidningen fotograferar och intervjuar pionjären Eva Åsbrink i Skara.

Reportage: Prins Johann Georg av Hohenzollern-Sigmaringen har gift sig med Prinsessan Birgitta av Sverige. Idun var med på det vackra bröllopet i Sigmaringens barockkapell. Bruden är så otroligt vacker, sa de tyska åskådarna som samlades utanför kyrkan.

Reportage: Karl-Ivar Hildeman, Björn Julén, Bo Grandien och Nils Petter Sundgren (den sistnämnda blev senare välkänd filmrecensent) har nu disputerat. Alla är på bild. Idun redogör för deras forskning.

Reportage: Många ungdomar vill resa utomlands för att studera ett år. Som förälder ska man dock vara försiktig. Det är inte säkert att pojkar och flickor kan umgås på ett lika naturligt sätt i andra länder. Tänk att vara ensam flicka i Paris. Man vet aldrig vad alla karlar där hittar på. Idun guidar föräldrar som är oroliga.

Reportage: Idun har träffat tre aktuella musiker. De heter Leo Berlin, Åke Olofsson och Lars Sellergren. De är alla toppmusiker och nu har de bildat en trio!

Artikel: Åke Högman är chef för försäljningen av Volvo i USA. Idun publicerar en bild på honom tillsammans med hustrun Carin Högman samt dottern och den blivande svärsonen. Familjen bor i ett modern villaområde som heter Tenafly i Englewood, New Jersey, en timme utanför New York. Åke Högman intervjuas om sin tillvaro i USA.

Bild: Pauline Brunius heter en flicka som just har tagit studenten i Lund. Hon är dotter till Palle Brunius, chef för radioteatern. Nu publicerar Idun en bild på Pauline Brunius iförd studentmössa.

Se även mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 607790956

Visningar 285

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Idun 23 1961 Norrtälje, Eva Åsbrink, Åke Högman, Björn Julén, Hubertus Ruchatz

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

382 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?