Beskrivning

Veckotidningen Såningsmannen från 1945.

Reportage: Danska frihetskämpare har anordnat en utställning i Stockholm, om deras heroiska insatser för det danska folket under kriget. Utställningen ägde rum i Kungsträdgården och tidningen var där. Vi får se olika typer av tortyrredskap som nazisterna använda för att plåga danskarna med. Det är en skrämmande, men också värdig utställning. Här berättas om underjordsaktiviteter och sinnrika sabotage mot de tyska ockupanterna. På bild ser vi kapten Börge Sörensen och hans maka Lis Sörensen.

Reportage: Ett nytt hus för ungdomar att samlas i har invigts i Örebro. Initiativtagare är Åke Jägerhed. Han år på bild. Vi får se bilder från lokalerna och Åke Jägerhed berättar varför ungdomarna i Örebro behöver någonstans att vara.

Reportage: Eva Wennerström-Hartmann är rektor på Höglandsskolan i Stockholm. Hon är också expert på humor i Värmland. Nu intervjuas hon om humorn i Värmland. Folket där har verkligen sinne för humor!

Reportage: Husmodersgymnastiken börjar bli allt mer populär. Tidningen har träffat Elly Löfstrand som basar över sådan gymnastik. Bilder på när Elly Löfstrand undervisar i gymnastik för husmödrar på Lillsved på Värmdö.

Artikel: Artisten Nergårdslasse är folkkär och han brukar uppträda på Skansen. Egentligen heter han Sibbe Malmberg och nu fyller han 90 år. Tidningen var med på firandet.

Artikel: Äntligen har Fjugesta fått sin efterlängtade hembygdsgård! Tidningen publicerar en bild på gården. Gården ligger i Höga. Det var doktor Joel Ekelund som var eldsjälen bakom projektet.

Bild: Jussi Björling har inlett sin turné i Amerika. På bild ser vi honom borda ett flygplan tillsammans med den danska sångaren Laurida Melchior.

Bild: I Älvdalen bor Maiht Andersson. Hon är en skötsam ung dam och nu hyllas hon med en bild i tidningen. Denna unga kvinna är mycket uppskattad i Älvdalen.

Bild: Dagmar Ståhlberg är Sveriges enda kvinnliga fönsterputsare! Hon arbetar för fönsterputsfirman Blank i Malmö och nu är hon på bild. Vilken kvinna!

Bild: Alrfida Gustavsson är gift med Viktor Gustavsson sedan 50 år tillbaka. De bor i Rimsnidartorp, Hjo. Nu hyllas de med en bild i tidningen.

Bild: Mästerskapen i mjölkning i Västmanland har avgjorts. På bild ser vi segraren. Hon heter Märta Fredriksson och hon kommer från Gestre, Fröshult. Hon och hennes ko är på bild.

Bild: Sigrid Westling från Finnika utanför Enånger är på bild. Hon är 10 år och en riktigt duktig tös. Därför hyllas hon.

Bild: Gymnastikdirektör Bertil Uggla har avlidit vid en ålder av 55 år. Dödsfallet kom plötsligt. Bertil Uggla har gjort sig känd för sin gymnastik i radio för herrar.

Bild: Direktör Oskar Ahrén har blivit hedersledamot av Smålands nation i Uppsala. Tidningen hyllar honom med en bild och förklarar varför han har blivit hedersledamot.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 617208503

Visningar 134

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Såningsmannen 41 1945 Dagmar Ståhlberg, Åke Jägerhed, Eva Wennerström-Hartmann

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

383 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?