Beskrivning

Tidningen Vii från 1939.

Reportage: Tidningen har besökt Hudiksvall och besökt Lillfjärden, en vattenansamling i centrala staden med ett minst sagt intressant fågelliv! Man fotograferar fåglarna här och beskriver den unika Lillfjärden.

Reportage: Nu kommer kvinnorna i riksdagen! Tidningen uppmärksammar de kvinnor som har gett sig in i politiken. Dessa kvinnor fotograferas medan de arbetar. På bilderna ser vi: Hildur Alvén från Borlänge. Olivia Nordgren från Trelleborg. Ruth Gustafsson från Stockholm. Märta Öberg från Göteborg. Elsa Johansson från Norrköping. Hilda Humla från Munkfors. Ebon Andersson från Stockholm. Solveig Rönn-Christiansson från Göteborg. Blenda Björck från Tomelilla. Kerstin Hesselgren. Dessa kvinnor kallas för pionjärer och de anser att det går alldeles utmärkt att vara politiker även om man tillhör det svaga könet! Kvinnor är inte bara dekoration, slår tidningen fast.

Reportage: Tidningen har besökt Havanna på Kuba. Här får vi en beskrivning av hur en utlänning upplevde Kuba på 1930-talet, innan revolutionen.

Reportage: Anders Örne har också skrivit en längre text i tidningen, om Friheten.

Reportage: Tidningen har besökt Bulgarien och Sofia. Här beskrivs Bulgarien så som det är nu i slutet på 1930-talet.

Reportage: På Vår Gård Saltsjöbaden har det anordnats en kurs i journalistik. På bild ser vi bl a generaldirektör Anders Örne. På bild ser vi också Sigrid Nordlander, journalist på Sundsvalls Tidning. Bild på Desy Kallberg som jobbar på Hallandsposten.

Reportage: Det är 20 år sedan Charles Lindbergh gjorde den första flygningen över Atlanten. Tidningen spår in i framtiden och man tror att flygningar över Atlanten kommer att bli allt vanligare i framtiden. Än så länge behöver man mellanlanda på Azorerna men det dröjer nog inte länge för än man kan flyga non stop över Atlanten!

Titta gärna på mina andra tidningar till salu. Jag samfraktar!

Objektnr 616892695

Visningar 147

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Vi 14 1939 Hilda Humla, Hudiksvall, Havanna, Anders Örne, Blenda Björck

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

371 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?