Beskrivning

Jag har för många kameror och gör mig av med min Fujifilm X20. Jag köpte den ny hösten 2014. Det här är andra generationen. Den har en optisk genomsiktssökare med viss information om exponering och fokus. Sen har den skärmen på baksidan om man vill köra med den. Brännvidden ligger på typ 28-115 mm med småbildskamera (7,1-28,4 mm/f2,0-2,8)

Jag har älskat den här kameran. Men jag vill ha en kamera som jag får ner i fickan och den är 6 cm tjock så tyvärr. Den är supersnabb, man startar kameran genom att vrida ut objektivet och det går att fotografera direkt.

Jag brukar köra med den optiska sökaren, den elektroniska avstängd, och autofokusram i mitten. Det är bara att sikta och skjuta och den sätter alltid fokus. Den går att köra helt manuellt. Det finns några filmsimuleringsprogram i den som blir toppen.

Vill man ha en snygg kamera på magen, som man snabbt kan ta spontana porträtt och dokumentära bilder, streetfoto, barnen, familjen... då är den perfekt. Kör gärna svartvitt direkt i kameran och utan blixt så blir det ursnygga bilder med korn och bra kontrast. Och kör man med optiska sökaren så fastnar man inte i det tekniskt perfekta utan fångar bilder med känsla och liv.

Levereras med originalkartong, instruktionsbok, laddare, två batterier. Allt i gott skick.

PS. Det är nästan att jag ångrar mig när jag skriver den här texten. Många gånger föredrar jag X20 framför X100 som blir för kliniskt perfekt. Ibland har jag tänkt skaffa en extra X20 som backup fall den skulle gå sönder. Främsta fördelen med X20 är den optiska sökaren, som togs bort på efterföljande X30, vilket gör att man inte ser bilden direkt efter exponering, man hör på kameran när den sätter skärpan och det är skön känsla i hantverket. Den är inte lika avancerad som sökaren på X100, men med den här kameran vill man fota på ett annat sätt.

Objektnr 634 144 502

Visningar 1 216

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Tis 4 jun 21:32

Fujifilm X20 Kompaktkamera

Slutpris

|

4 690 kr

Auktionen är avslutad

AB003 vann auktionen