Beskrivning

Tidningen Husmodern från 1930.

Reportage: Grevinna Alice Trolle har skapat ett barnsjukhus i Östergötland. Nu hyllas hon i ett reportaget. Man besöker barnsjukhuset och utnämner Alice Trolle till "Drottning av Östergötland".

Reportage: Husmodern har bjudit läsarinnorna på en utflykt. Den här gången fick damerna följa med på en tur med en flygmaskin i Stockholm. Vi ser dem på bild när de provar att flyga för första gången. Det var kapten Ahrenberg som styrde flygmaskinen med trygg hand. Senare på dagen höll doktor Jakob Billström ett tal för damerna. Vi ser honom på bild. Man fick också se planetariet som byggdes till Stockholmsutställningen 1930. Bild på damerna framför det.

Reportage: Husmodern har besökt USA för att turista där. Man avråder från att resa till storstäder på sommaren. Det är alldeles för kvalmigt och hett. Bättre då att ge sig av till Kalifornien och stränderna där. Det är fullkomligt ljuvligt! Ju längre söderut man är i landet desto fler svarta människor ser man. De flesta vita familjer har svarta tjänare anställda. Det bästa med att det finns så många svarta är att de är så billiga att anställa, skriver Husmodern. Gränsen mellan svarta och vita bostadsområden är knivskarp. Husmoderns reporter tycker att rädslan mellan rasgränserna är överdriven. Husmoderns reporter skriver att hon träffade en människa som var en blandning mellan en indian och svart afrikan. Reportern skriver på typiskt 1930-talsvis att den personen "såg ful ut".

Reportage: Vad bör en kvinna tänka på i relation till sin man. När maken kommer hem från jobbet på kvällen är han trött. Då är det inte alltid lämpligt för kvinnan att be honom att bestraffa barnen om de har varit olydiga. Maken har förmodligen längtat efter barnen hela dagen. Då blir det märkligt för honom att aga dem det första han gör när han kommer hem. En husmoder bör tänka på att en man hyser varma känslor för sina barn och kan längta efter dem när han är på jobbet.

Reportage: Husmodern frågar några kända svenskar vad de är mest rädda för. De som svarar är: Doktor Leonhard Wiman. Doktor Josef Guinchard. Marika Stiernstedt. Advokat Ernst Nathorst-Böös. Gunila Stierngranath.

Reportage: Kvinnor och män dras till varandra. Så är det av naturen. Men eftersom kvinnor och män är väldigt olika så uppstår det inte sällan missförstånd. Husmodern har frågat män och kvinnor vad de tycker om det motsatta könet.

Bild: Änkefru Abigael Björnberg fyller 90 år i sommar. Nu är hon på bild tillsammans med barn och barnbarn. Hon bor i Mölnlycke.

Bild: Elna Stihl från Gärds Köpinge utanför Kristianstad är på bild. Hon fyller nämligen 95 år i juli!

Annons: Helsida: Tage Ahlberg från Visby gör reklam för sin Chevrolet Automobil.

Annons: Helsida i färg: Vademecum tandkräm.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 634072580

Visningar 52

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Husmodern 28 1930 Jakob Billström, Josef Guinchard, Alice Trolle, Elna Stihl

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

397 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också