Beskrivning

Tidningen Femina från 1958.

Reportage: Den dömde nazisten och förbrytaren Rudolf Hess sitter i fängelset Spandau. Nu intervjuar Femina hans hustru Ilse Hess. Det är första gången sedan kriget som Ilse Hess ger en intervju. Hennes kärlek till Rudolf Hess är intakt. Men vad som är än värre är att hennes blinda tro på nationalsocialism också är intakt. Det framkommer under den unika intervjun. Hon berättar om ett par ljusstakar och en karta som hon köpte när hon var på besök i Sverige. På bild ser vi att hon fortfarande har ett porträtt av Rudolf Hess på väggen i sitt hem.

Reportage: Barbro Boman är något så ovanligt som en kvinnlig filmregissör! Nu intervjuas hon i Femina. Hon berättar vilka hinder man möter om man försöker slå sig fram som regissör när man är kvinna. Barbro Boman är ett riktigt föredöme, tycker Femina.

Reportage: Gunnar Björnstrand är skådespelare. Nu ger han en stor intervju till Femina. Han berättar om sin barndom och sina fobier.

Reportage: Hur är det egentligen att arbeta som detektiv? Tidningen intervjuar Lennart Wallin. Han har övertagit en detektivfirma efter Harald Breiland och nu arbetar han som detektiv. Det är ett minst sagt annorlunda yrke! Så går det till.

Reportage: Tidningen har fått komma hem till den danska societetskvinnan Grethe Glad i Köpenhamn för att intervjua henne. Vilken fantastisk värdinna hon är!

Artikel: Fru Cecilia Hummel blev överlycklig när hon fick se sin dotter stå brud med löjtnanten Karl Ekman. Tidningen publicerar en bild på en leende Cecilia Hummel. Tidningen skildrar bröllopsfesten. Cecilia Hummel är dotter till den legendariske hovjuveleraren Jean Jahnsson. Maken heter Torbjörn Hummel.

Bild: Tidningen publicerar en bild på tre unga kvinnor som ska utbilda sig till skådespelare. De heter Margita Ahlin, Kerstin Widgren och Kerstin Persson. De ska utbilda sig i Göteborg.

Samt vackra, tidstypiska modebilder m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektnr 620658844

Visningar 139

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 28 1958 Rudolf Hess, Ilse Hess, Gunnar Björnstrand, Barbro Boman

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

362 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?