Beskrivning

Tidningen Femina från 1956.

Reportage: Femina har besökt Borås. Det här är en textilstad, därför finns det också ett överskott på kvinnor i Borås. I reportaget försöker man bl a ta reda på hur detta påverkar Borås, att det finns så många kvinnor där. Bild på Aina Lindblad. Hon är chefsdirektris i Borås, ett yrke som de flesta flickor bara kan drömma om! Bild på Ingrid Dessau. Hon arbetar som mattflicka. Bild på Käthe Molin och Velli Mändla. Ing-Marie Carbe från Göteborg. Barbro Frantzich från Borås. Bild på industrier med skorstenar och Viskan.

Reportage: En kvinnlig läkare skriver i Femina om sin erfarenhet av homosexualitet hos patienter. Hon berättar om en patient som kom till henne därför att han plågades av insikten att han var homosexuell och att han behövde behandling. Vi får följa i detalj hur läkaren diskuterar med sin patient om tänkbara orsaker till att han har blivit homosexuell samt hur problemet som han lider så mycket av kan åtgärdas så att han ska slippa det i framtiden.

Reportage: Femina har fått komma hem till Ulf Steno och Ingela Steno i Göteborg. De är ett ungt par och nu visar de upp sin vackra bostad för oss. De inreder modernt!

Reportage: I Göteborg bor även arkitekt Koj Jonsson och hans fru Annalisa Jonsson. Nu får vi se hur det ser ut där de bor. De har en trivsam lägenhet i Guldheden.

Reportage: Nu är den här: plaståldern! Det nya materialet plast är fantastiskt. Man kan göra så mycket med plast. Femina visar.

Annons: Helsidesannons Kellogg's Corn Flakes.

Annons: Helsidesannons: Champis.

Samt vackra, tidstypiska modebilder m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 625283638

Visningar 99

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 27 1956 Borås, homosexualitet, Ulf Steno, Velli Mändla, Koj Jonsson

Pris

129 kr
Annonsen är avslutad

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?