Beskrivning

Tidningen Femina från 1957.

Reportage: Femina reser till Jämtland för att lära sig mer om Storsjöodjuret. Tidningen träffar Gustav Granholm från Ope utanför Östersund. Han har sett storsjöodjuret två gånger och han berättar. Bild på Gustav Granholm. Bild på Andreas Backlund, vaktmästare på museet i Östersund. Han visar redskap som har använts för att försöka fånga odjuret. Ester Granholm är också på bild. Hon blir förnärmad när någon ifrågasätter Storsjöodjurets existens!

Reportage: Tidningen har träffat en familj som har en kolonilott. På bild ser vi unga Camilla Cronsioe, mamma Dagny Cronsioe och pappa Eric Cronsioe.

Reportage: Femina har fått komma hem till Bo Boustedt. Han är en ung arkitekt som tänker modernt. Så ser det ut i hans bostad. Han bor i ett stilfullt trähus i Kungälv.

Reportage: Orvar Janson är direktör för hotell Park Aveny i Göteborg. Tidningen träffar honom på Johannesbergsgatan 18 och han berättar hur man skapar en förstklassig upplevelse för en hotellgäst. Här finns det något för alla värdinnor att inspireras av.

Reportage: Karin Eberhard är på bild. Hon bor på Veckogatan 2A i Göteborg. Nu visar hon upp sin käraste ägodel, en tavla. Hon berättar också om sin traumatiska uppväxt under Andra världskriget.

Reportage: Ingegerd Granlund i stor intervju. Hon är författare. Hon är också föredragshållare och hon kuskar landet runt för att prata om samlevnadsproblem. Hon är också en av grundarna till Republikanska klubben, något som gör henne mycket kontroversiell.

Reportage: Femina har besökt Portugal. Det är ett underutvecklat land, skriver tidningen. Det är billigt för en svensk turist här. En övernattning på ett bättre ställe kostar bara 14 kronor natten. Man reser från Lissabon söderut mot Algarve och man besöker staden Lagos. I centrala Lagos finns en bassäng. Dit går kvinnorna varje dag för att tvätta kläder, i kallt vatten.

Annons: Helsidesannons: Cutex läppstift.

Annons: Helsidesannons: Marabou mjölkchoklad.

Annons: Helsidesannons: Löfbergs lila kaffe.

Annons: Helsidesannons: Champix.

Samt vackra, tidstypiska modebilder m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 626574844

Visningar 63

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 25 1957 Storsjöodjuret, Bo Boustedt, Eric Cronsioe, Ingegerd Granlund

Pris

139 kr
Annonsen är avslutad

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?