Beskrivning

Handsignerat fotografi, 10x14 cm.

Sanne Salomonsen (född 1955) är oerhört mycket mer än en dansk rocksångerska som spelar in skivor i England och USA. Inte ens en stroke har kunnat stoppa henne. Hon har återuppfunnit sig själv och rockar fetare än de flesta som är både 30 och 40 år yngre. Det bevisade hon i den senaste omgången av tv4-succén "Så mycket bättre"!

Sanne Salomonsen startade sitt första band 1967 och fick tre år senare ett första genombrott som Sheila i musikalen "Hair". Sin debutplatta släppte hon 1972. Under 1980-talet var hon gift med Mats Ronander. Och det var då hon spelade den kvinnliga huvudrollen i filmen "Smugglarkungen".

1988 fick Sanne Salomonsen en dunderhit med låten "Den jeg elsker" som ingick i en AIDS-kampanj. Naturligtvis blev den Grammybelönad!

I Danmark har Sanne Salomonsen sedan länge ikonstatus. Och där jublades det naturligtvis högre än någon annanstans när hon firade 50 år som artist - mot alla odds. "Jag har kysst döden", kommenterade Sanne sin comeback efter stroken som kunde ha ändat hennes liv.

Titta gärna på mina övriga nu pågående Tradera-auktioner och sortera dem efter kortast tid kvar så att du inte missar något annat av intresse. Glad påsk! ;O)

Objektsnr 628137750

Visningar 79

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 29 mar 15:28

ROCKDROTTNINGEN SANNE SALOMONSENS AUTOGRAF PÅ FOTO! SÅ MYCKET BÄTTRE!!!

Utropspris

|0 Bud

149 kr

Auktionen avslutades utan bud

MÅMJ

Göteborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

332 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?