Beskrivning

Handsignerat fotografi, 20x25 cm.

En liten detalj på bilden som visas här på Tradera har av försiktighetsskäl redigerats bort. Det som avlägsnats berör inte själva namnteckningen och originalfotografiet är helt intakt.

Eftersom detta foto var i min ägo redan innan Ringo signerade det (och aldrig tidigare har varit en handelsvara) saknas äkthetsintyg från någon utomstående part. Med 60 års samlarerfarenhet kan jag garantera äktheten. Jag kan också på begäran vid köp bifoga en redogörelse för omständigheterna kring vilket det här fotografiet blev signerat.

Ringo Starr (född 1940) är en brittisk musiker , sångare och skådespelare, mest känd som trumslagare i popgruppen The Beatles. Han heter egentligen Richard Starkey och skall numera tituleras Sir Richard. Smeknamnet Ringo fick han för att han hade så många ringar på fingrarna. Starr kom han på själv, 1959, när han spelade i Raving Texans.

Den 18:e augusti 1962 tog Ringo Starr plats bakom trummorna i "The Beatles". Då hade Pete Best tvingats dra sig tillbaka. Det diskuterades länge vem av de två som var bäst. Ok. Den var dålig...

2011 kom musiktidskriften Rolling Stones med sin dom. Deras läsare hade röstat fram Ringo till den femte bästa trumslagaren genom tiderna! Och det trots att Ringo är vänsterhänt och har spelat på trumset för högerhänta.

Ringo brukade sjunga åtminstone en låt på de Beatles-skivor som gavs ut. "Don´t pass me by" och "Octopus´s garden" hade han själv skrivit.

2015 valdes Ringo in som soloartist i Rock and Roll Hall of Fame. The Beatles som grupp hade då funnits där i 27 år.

Ringo adlades på nyårsafton 2017. Hans motvilja att skriva autografer har lett till att hans namntecknings värde skjutit i höjden. Asteroiden 4150 Starr är uppkallad efter honom och Ringos stjärna har definitivt inte slocknat. Den lyser klarare än någonsin.

Titta gärna på mina övriga nu pågående Tradera-auktioner. Och sortera dem efter kortast tid kvar så att du inte missar några andra stora stjärnor. Glad påsk! ;0)

Objektsnr 628365095

Visningar 208

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 1 apr 00:58

RINGO STARRS AUTOGRAF PÅ STORFOTO! ETT SUPEROBJEKT! BEATLES FOREVER!

Utropspris

|0 Bud

9 999 kr

Auktionen avslutades utan bud

MÅMJ

Göteborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

332 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?