Beskrivning

Handsignerat storfoto, 20x30 cm. Med lite tur kan man hitta signerade böcker och autografer på papper av Ernesto Cardenal. Signerade fotografier är betydligt mer sällsynta och signerade storfoton som det här är vad jag förstått extremt sällsynta.

Ernesto Cardenal (1925-2020) var Nicaraguas store poet, författare, filosof, skulptör, motståndsman och kulturminister.

Efter studier i New York och Madrid återvände Ernesto Cardenal till ett Nicaragua som styrdes diktatoriskt. Han blev snabbt en aktiv motståndsman och efter det misslyckade aprilupproret 1954 tvingades han gå under jorden.

1957 tog Ernesto Cardenal sin tillflykt till ett kloster i Kentucky, USA. Han sa själv att han fått en religiös kallelse.

1965 prästvigdes han i Nicaraguas huvudstad Managua. Året därpå grundade han en kristen församling på ön Solentinare i Nicaraguasjön. Det slutade illa. Diktatorn Somozas styrkor slog till hårt och brutalt och Ernesto Cardenal gick åter i exil. Men han kom tillbaka. Efter den framgångsrika Sandinist-revolutionen blev Ernesto Cardenal Nicaraguas kulturminister 1979-87.

Under min uppväxt omnämndes Ernesto Cardenal i samma andetag som Che Guevara och Fidel Castro. Och det var oerhört intressant att möta honom öga mot öga, så som jag fick göra för drygt 15 år sedan.

Det finns oändligt många människor världen över som kanske mer nu än någonsin tidigare finner tröst och styrka i Ernesto Cardenals efterlämnade ord. Han var en mycket intressant människa - mannen, myten och legenden Ernesto Cardenal!

Titta gärna på mina övriga nu pågående Tradera-auktioner och sortera dem efter kortast tid kvar så att du inte missar något annat av intresse.

Objektsnr 630567317

Visningar 51

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 1 maj 15:27

ERNESTO CARDENALS AUTOGRAF PÅ STORFOTO! ETT EXTREMT SÄLLSYNT SUPEROBJEKT!

Utropspris

|0 Bud

2 999 kr

Slutar om

MÅMJ

Göteborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

332 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?