Beskrivning

CASSTRÖM LARS FÄLT LOCK BACK 17004

Lev art nr: 17004

Casström är ett snabbväxande företag från Lappland som designar och producerar innovativa, väl hantverksmässigt tillverkade och högpresterande knivar och acessoarer för friluftsliv. Produkterna passar för hård användning inom bushcraft, jakt och överlevnad. Designen bygger i grunden på den skandinaviska knivtraditionen men med modifikationer och modernisering utifrån feedback från användare och tester. Casström samarbetar bland annat med överlevnadsexperten Lars Fält och de har gjort flera signaturprodukter tillsammans. Casström är ett familjeägt företag i Lappland som startades av David Cassini Bäckström. En tredje generationens entreprenör som handlar med knivar, läder och horn.

En mycket kraftig fällkniv från Casström utvecklad tillsammans med överlevnadsexperten Lars Fält. Kniven vann första pris på Blade Show i Atlanta i USA, sommaren 2019 (Collaboration of the Year Award) trots den hårda konkurrensen i kategorin!

Casström Lock Back är mycket kompetent och stabil fällkniv som klarar allt från matberedning, täljjobb och för jägaren som vill ha en kompakt kniv med i skogen. Fällkniven kan hantera upp till 90% av vad en vanlig fastbladskniv klarar och kommer i ett format som lämpar sig för vardagsbruk och det finns därför nästan ingen anledning att någonsin lämna hemmet utan den.

Bladet på Casström Lockback är tillverkat i starkt rostfritt stål och har en skandinavisk slipning som gör kniven lätt att tälja med och gör det enkelt att slipa kniven med rätt vinkel. Knivens skaft är tillverkat i utvald masurbjörk med mycket skönt grepp. Den kraftiga konstruktionen på Casströms fällkniv med ett starkt ”Back Lock” -lås, i kombination med det skandislipade bladet, gör kniven mycket hållbar och pålitlig för generellt vildmarksbruk och i eventuella nödsituationer.

Specifikation:

  • Robust fällkniv utvecklad tillsammans med överlevnadsexperten Lars Fält

  • Total knivlängd: 180 mm

  • Bladlängd: 180 mm

  • Mått ihopfälld: 105 x 35 x 16 mm

  • Starkt blad i rostfria stålet N690från Böhler

  • Skandinavisk slipning som är lätt att tälja med och lätt att bryna

  • Rem i läder ingår.

  • Snyggt och hållbart skaft i utvald masurbjörk

  • Mycket pålitlig för vildmarksliv

Om Lars Fält:
Lars Fält är en levande legend inom överlevnad och uteliv, och har hunnit skriva en mängd böcker i ämnet. Han grundade Försvarets överlevnadsskola och var dess chef under många år. Förutom erfarenhet som utbildare inom svenska försvaret är han är även utbildad överlevnadsinstruktör vid engelska SAS och amerikanska Special Forces, samt har deltagit som instruktör vid olika utländska förband från arktiska Canada till ökenområden i Australien.

SAMFRAKNING Du betalar endast en frakt (för den högsta varans fraktkostnad) oavsett hur många varor du köper under 1 en dag.

/ Väl mött!

Objektsnr 579693498

Visningar 2 487

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

CASSTRÖM LARS FÄLT LOCK BACK 17004, Casströms Lars Fält fällkniv

Pris

1 690 kr

Friluftsbutiken

Göteborg, Sverige

5.0

Friluftsbutiken

Företag

Toppsäljare

5 387 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?