Beskrivning

CASSTRÖM LARS FÄLT KNIVEN K720 MASUR/SCANDI

Lev art nr: 11804

Casström är ett snabbväxande företag från Lappland som designar och producerar innovativa, väl hantverksmässigt tillverkade och högpresterande knivar och acessoarer för friluftsliv. Produkterna passar för hård användning inom bushcraft, jakt och överlevnad. Designen bygger i grunden på den skandinaviska knivtraditionen men med modifikationer och modernisering utifrån feedback från användare och tester. Casström samarbetar bland annat med överlevnadsexperten Lars Fält och de har gjort flera signaturprodukter tillsammans. Casström är ett familjeägt företag i Lappland som startades av David Cassini Bäckström. En tredje generationens entreprenör som handlar med knivar, läder och horn.

Överlevnadsexperten Lars Fälts egen signaturkniv är en robust fulltångekniv för bushcraftentusiasten och knivälskaren.

Lars Fält-kniven är en mycket kraftig bushcraftkniv från Casström utvecklad tillsammans med överlevnadsexperten Lars Fält. Kniven är idealisk för generellt vildmarksbruk och längre expeditioner. Knivbladet är tillverkat i tjockt Böhler K720 verktygsstål med hög kolhalt för att göra kniven tålig vid hård användning såsom vid vedklyvning. Stålets egenskaper tillsammans med den skandinaviska slipningen gör bladet robust samtidigt som den är lätt att tälja med och enkel att bryna i fält.

Fulltångekontruktionen, dvs att bladet går hela vägen genom handtagets fulla bredd och längd, gör kniven mycket tålig och även om skaftet på något sätt skulle skadas kan kniven fortfarande användas utan problem. Skaftets utformning är rakt och ergonomiskt och passar både stora och lite mindre händer. Skaftet är tillverkat av utvald masurbjörk behandlat med en traditionell skandinavisk linoljebaserad blandning. Ett kraftigt och djupt fodral i cognac brunt vegetabilgarvat läder samt en läderrem till handtaget medföljer.

Egenskaper:

  • Robust bushcraft- och överlevnadskniv utvecklad i samarbete med överlevnadsexperten Lars Fält.
  • Starkt verktygsstål; tålig vid hård användning såsom vid vedklyvning, eggen flisar inte ur eller spricker
  • Skandinavisk slipning; lätt att tälja med och enkel att bryna
  • Snyggt och tåligt skaft i utvald fin masurbjörk
  • Mycket pålitlig för både generellt vildmarksbruk och längre expeditioner
  • Extremt mångsidig och tålig allroundmodell

Specifikation:

  • Total längd: 23 cm
  • Bladlängd: 11,5 cm
  • Bladbredd: 2,9 cm
  • Bladtjocklek: Ca. 3,5 mm
  • Viky: 175 g
  • Stål: Verktygsstålet Böhler K720 (Kolstål)
  • Hårdhet: 58-60 HRC
  • Slipning: Skandinavisk slipning
  • Skaft: Masurbjörk med svarta mellanlägg
  • Fodral: Djup knivslida i tjockt vegetabilgarvat läder

Om fodralet: Ett mycket rejält brunt knivfodral tillverkat i 3mm tjockt vegetabiliskt garvat läder. Knivslidan har en extra bred bältesögla, en öppning i botten för vätska och ett hål för en förankringsrem.

Om stålet Böhler K720: Starkt oljehärdat verktygsstål med hög kolhalt. Den kemiska sammansättningen gör att det kan härdas till en hög hårdhet med bibehållen duktilitet (förmåga att deformeras utan brott) och seghet samtidigt som det är lätt att slipa och kan erhålla en mycket skarp och hållbar egg. P g a låg kromhalt kommer det rosta om det lämnas vått och måste därför torkas efter användning och skyddas med olja eller vax när det förvaras i miljö med hög luftfuktighet.

Om Lars Fält: Lars Fält är en levande legend inom överlevnad och uteliv, och har hunnit skriva en mängd böcker i ämnet. Han grundade Försvarets överlevnadsskola och var dess chef under många år. Förutom erfarenhet som utbildare inom svenska försvaret är han är även utbildad överlevnadsinstruktör vid engelska SAS och amerikanska Special Forces, samt har deltagit som instruktör vid olika utländska förband från arktiska Canada till ökenområden i Australien.

SAMFRAKNING Du betalar endast en frakt (för den högsta varans fraktkostnad) oavsett hur många varor du köper under 1 en dag.

/ Väl mött!

Objektsnr 599679906

Visningar 1 298

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

CASSTRÖM LARS FÄLT KNIFE K720 MASUR/SCANDI 11804

Pris

1 990 kr

Friluftsbutiken

Göteborg, Sverige

5.0

Friluftsbutiken

Företag

Toppsäljare

5 389 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?