Beskrivning

Yggdrasil är i vikingamytologin Livets Träd, en helig ask. Ett enormt mystiskt träd som liknar Yggdrasil dyker upp i flera antika världar och religioner. I germansk och skandinavisk mytologi är livets träd (eller världsträdet) ett askträd vars krona är täckt av moln och vars rötter når hela vägen till underjorden. Dess stam representerar världens centrum, medan resten av kosmos är runt hela trädets stam. Dess ofattbart enorma grenar och kolossala rötter håller ihop och förbinder olika delar av världen.

Den huvudsakliga meningen med Livets Träd är skapande och medvetenhet. Trädets tillväxt är en symbol för universums utveckling. Trädet symboliserar mötet mellan mänsklig och gudomlig visdom och oändlig utveckling.

Denna vikingayxa är speciellt designad för camping och vandring, och tack vare sin ringa storlek och lätta vikt kan du ta den med dig till skogen, på en resa eller på en vandring. Yxhuvudet är härdat stål, så du får effektiv hjälp i naturen. I vikingafolket är Yggdrasil, d.v.s. Livets träd, en enorm ask, varför skaften på dessa vikingayxor också är gjorda av ask. Askträ är ett mycket starkt men flexibelt lövträ. Det är därför det är ett populärt material för bågar, verktygshandtag och handtag av kvalitetsverktyg. Hållbarheten för torrt askved kan överstiga 500 år.
0,7 kg, 35cm längden, 14 cm storlek yxa huvudet.
Kan vara en jätte fint present eller en riktigt bra verktyg i utelivet!

Objektnr 636 983 114

Visningar 197

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Mer från samma kampanj

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Tis 9 jul 18:26

Yggdrasil - "Livets träd" viking yxa unik/handgjord, bushcraft

Pris

2 500 kr
Annonsen är avslutad

ZOTMUND

Äspered, Sverige

4.8

ZOTMUND

Verifierad

Toppsäljare

955 omdömen