Beskrivning

De gyllene Eaglemynten präglas i guld med renheten 917 i fyra olika storlekar: 1 oz, ½ oz, 1/4 oz och 1/10 oz. Varje mynt innehåller förutom guld även silver och koppar som stärker och skyddar myntet mot förslitning och repor. Amerikanska Eagle är legala betalningsmedel i USA vilket ger dem statlig garanti. Det nominella värdet på mynten är symbolisk, i likhet med de flesta mynt, speglar detta inte deras egentliga värde då guldpriset under historiens gång har varit mycket högre än guldmyntens nominella värde.

När USA introducerade den nya guldmyntsserien var det naturligt att fortsätta med den tidigare designen med örnavbildningen. De moderna Eaglemynten började produceras 1986 men designen härstammar från USAs första guldmynt (utgivna fr.o.m. 1795).

De första guldmynten med örnavbildning hade ett nominellt värde på 10 USD och kallades för Eagle, Double Eagle-mynten hade därmed ett nominellt värde på 20 USD.

Anledningar till att investera:

Amerikanska Eagle-guldmynt följer guldpriset. Värdet av en Amerikansk Eagle beror huvudsakligen på finguldsinnehållet, och är knutet till det aktuella guldpriset.Amerikanska Eagle-guldmynt är pengar. Myntet fick ett status som ett lagligt betalningsmedel av amerikanska kongressen år 1985. Av mynten som efter 1930-talet återfått sin status som lagligt betalningsmedel är Amerikanska Eaglen guldmyntet som varit i kontinuerlig produktion längst.Amerikanska Eagle-guldmynt är likvida och väl igenkända. Hittils har ungefär 30 miljoner mynt präglats och utgivits av United States Mint vilket ligger till grund för igenkännandet och acceptansen världen över av Amerikanska Eagles.Amerikanska Eagle-guldmynt är slitstarka. Mynten är präglade av kronguld, vilket är guld med en renhet av 91.67% (22 karat). Resten av legeringen är koppar och silver, som gör myntet hårdare och mer slitstarkt så att det är lätt att hantera.Amerikanska Eagle-guldmynt är besparingar. Amerikanska Eaglen är ett utmärkt val om man vill spara långsiktigt och uppskattar säkerheten och stabiliteten med att äga guldmynt som är lagliga betalningsmedel.Amerikanska Eagle-guldmynt är utmärkta för att diversifiera din portfölj. Guldets låga korrelation med andra finansiella tillgångar gör att Amerikanska Eaglen tjänar som ett skydd mot marknadsrisk.

Framsida

Framsida: På framsidan avbildas Augustus Saint-Gaudens frihetsstaty (Lady Liberty) i helfigur med böljande hår. I höger hand håller hon facklan och i vänster hand en olivkvist. I bakgrunden nere till vänster kan man se USAs parlamentsbyggnad Kapitolium. Präglingsåret återfinns på höger sida av myntet.

Baksida

Baksida: En örnhanne med olivkvist på väg att landa i sitt bo medan honan i boet väntar tillsammans med nykläckta ungar avbildas och symboliserar familjens värde och traditioner. Ovanför nästet finns texten ”UNITED STATES OF AMERICA” och i mitten till vänster står det ”E PLURIBUS UNUM”, latin för ”av många, en”. På höger sida i mitten står det ”IN GOD WE TRUST”. Därutöver finns också det nominella värdet ($50), guldets finvikt, samt initialerna MB. MB står för Miley Busk som är skaparen av örnnästet.

Objektnr 643 052 484

Visningar 101

Publicerad

AnmälSälj liknande

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Sön 1 sep 20:55

1 oz Amerikansk Eagle Tavex 2021

Utropspris

|0 Bud

25 500 kr

Auktionen avslutades utan bud