Beskrivning

Djungelpiloter - Bland maffia och gerilla - Vardagsliv i Colombia, av Sune K. Andersson

Sune Andersson med familj bodde i Colombia under tolv år, där han var verksam som djungelpilot. Sex månader om året besökte han enkla bönder, boskapsskötare och nybyggare på slätten, i bergen och i djungeln. Många bodde i enkla trähus eller lerhyddor med jordgolv och palmtak, där det fanns kackerlackor, blodsugande fladdermöss och skorpioner. Precis som sitt värdfolk, spände Sune upp sin hängmatta mellan takbjälkarna och åt deras enkla kost, ibland oaptitlig tarmsoppa eller dylikt.

Då han hade landat det enmotoriga Stinsonplanet fortsatte han ofta färden med flera dagars vandringar på Andernas branta bergssluttningar, eller paddlade i urholkade trädstamskanoter på brungrumliga floder med krokodiler, pirayor och anakondor. Det tropiska klimatet var som en fuktig bastu året om. Överallt lurade faror: fästingar, spindlar, malariamyggor, giftormar, våldsamma åskväder med blixtnedslag, knarkmaffians listiga agenter och gerillans hänsynslösa terrorister som kidnappade piloter för att tvinga dem att flyga åt sig eller för att hålla dem som gisslan och kräva enorma lösensummor.

Varför valde en trettiotreårig svensk man och hans familj att frivilligt leva och arbeta bland fattiga, hårt arbetande och dåligt utbildade colombianer som terroriserades med hot, utpressning, våld och död av både maffia och gerilla? Det svaret kommer du att upptäcka då Sune berättar om sina ovanliga, spännande och dramatiska äventyr från vardagslivets Colombia.

Den häftade boken (limhäftad) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Den är rikligt illustrerad med fotografier och kartor i färg.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 201/140 mm
Ryggbredd ca 14 mm
Vikt ca 460 gram
Sidantal 263
Författare Sune K. Andersson
Förlag KM & Bornelings
Språk svenska
Utgivningsår 2010
ISBN 91-7317-128-1

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 643 615 506

Visningar 27

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Ons 11 sep 18:04

Djungelpiloter - Bland maffia och gerilla - Vardagsliv i Colombia

Utropspris

|0 Bud

75 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 853 omdömen