Beskrivning

PRIMUS MIMER DOU LANTERN (Gas ingår ej)

(Tillfälligt kampanjpris - lagerrensning!)

Rek butikspris: 800 kr

Det första Primusköket tillverkades 1892 av J.V. Svensons Fotogenköksfabrik. Ordet Primuskök blev med tiden ett begrepp för alla fotogenkök/gaskök som tillverkades, oavsett tillverkare. Mer än hundra år senare har Primus ett breddat sortiment och står varumärket står fortfarande för mycket hög kvalité och innovation.

Primus Mimer Lantern är en klassisk gasollampa / gasollykta i kompakt format med samtidigt mycket rejäl, med tyst och sotfri förbränning. Den sprider ljus och värme – perfekt som ljuskälla vid kyliga kvällar när mörkret faller. Robust stomme i rostfritt stål med sidor i frostat glas skapar ett varmt och behagligt sken och ger en otrolig mysfaktor med sitt ljussken och sitt lätt sjudande ljud. Lyktan tänds med ett knapptryck med den inbyggda Piezo-tändaren och ljusstyrkan finjusteras med vredet upp till 330 lumen (70-120 W).

Det medföljande stöttåliga fodralet i hårdplast skyddar lyktan och gör att den enkelt kan tas med på såväl utflykter som ut i båten etc eller på campingsemestern. Mimer Lantern Duo levereras med en duo-ventil (Lindal) som passar de flesta gasbehållare med ventil på marknaden – både med och utan gängor. Detta är perfekt för världsresenären som vill ha möjligheten att använda gasbehållare med olika typer av anslutning, men om du bara handlar gas i Sverige kan du ta standardvarianten för gängade gasbehållare.

Primus Mimer Duo Lantern kommer med ett stöttåligt fodral i hårdplast skyddar lyktan och gör att den enkelt kan tas med på såväl korta utflykter som längre vandringar. Lampan levereras med en glödstrumpa och upphängningsanordning.

Viktiga rekommendationer och instruktioner: Glödstrumpan behöver monteras innan lyktan tänds. Här hittar du en Instruktionsfilm om hur man monterar glödstrumpan: (www.primus.se/produktguide/skotsel/lyktor-och-glodstrumpor/)

Tänk på att glödstrumpan är känslig för stötar, det är viktigt att ha reservstrumpor.Lämna inte lyktan obemannad och använd den inte när du sover. Ställ den på obrännbart, tåligt underlag. Tänk på att skydda gasollyktan så att barn och husdjur inte kommer i närheten.

Tips: Köp till fler glödstrumpor, bra att ha i reserv/påfyllnad! Du hittar dem här. Köp gärna till Primus stödben, så står gasbehållaren stadigare.

Levereras med glödstrumpa, upphängningsanordning samt stöttåligt fodral i hårdplast.

Specifikation:

  • Robust stomme i rostfritt stål med sidor i glas som sprider ett varmt ljus

  • Tyst brännare för maximal upplevelse

  • Inbyggd Piezo-tändare för att undvika användning av tändstickor och separata tändare

  • Ljusstyrkan kan finjusteras upp till 330 lumen (70-120 W).

  • Levereras med upphängningsanordning, stöttåligt fodral i hårdplast samt en glödstrumpa

  • Tillgänglig i version med Duo-ventil som passar både gängade (vanligast) och ogängade ventiler

  • Utvecklad i Sverige, tillverkad i Europa

  • Mått: 15,5 x 12 x 10 cm. Diameter 12 cm.

  • Vikt: 370 gram

  • Material: Glas, Rostfritt stål

  • Bränsle: Gasol (ingår ej)

  • Effekt: 480 W

  • Fästs direkt på gasbehållaren – enkel att använda

(sökord: primus glaslykta, gaslykta primus, gasdriven lykta primus, gaslykta prepping, båtbelysning gaslampa, båtbelysning gasollampa, gaslanterna båt )

)

SAMFRAKNING Du betalar endast en frakt (för den högsta varans fraktkostnad) oavsett hur många varor du köper under 1 en dag.

/ Väl mött!

Objektsnr 623852519

Visningar 325

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

PRIMUS MIMER DOU LANTERN, primus gaslampa, Primus gaslykta prepping

Pris

490 kr

Friluftsbutiken

Göteborg, Sverige

5.0

Friluftsbutiken

Företag

Toppsäljare

5 386 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?