Beskrivning

M|
Den 21 juni 2021 skedde en historisk omröstning i riksdagens kammarsal. Riksdagen röstade ja till en misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven. Det var den första gången en svensk statsminister fälldes i en misstroendeomröstning och resultatet blev att Vänsterpartiet stoppade marknadshyrorna.

Bakgrunden till misstroendeomröstningen var den 44:e punkten i det Januariavtal som S, MP, C och L ingått efter valet 2018. Punkt 44 gällde införandet av marknadshyror, ett krav från Centerpartiet. Vänsterpartiet hade redan från början sagt att partiet inte kommer låta förslaget gå igenom. När förslaget ändå gick ut på remiss försökte Nooshi Dadgostar föra samtal med januaripartierna, som vägrade förhandla.

Den 15 juni gav Nooshi Dadgostar regeringen ett ultimatum att stryka punkt 44 och gav statsministern 48 timmar att återkomma med besked. Den 17 juni löpte tiden ut och Nooshi Dadgostar meddelade då att Vänsterpartiet kommer rösta för att fälla regeringen.

Den 21 juni röstade så en majoritet i riksdagen för att fälla statsminister Stefan Löfven. Januariavtalet slutade existera. Centerpartiet backade från marknadshyresförslaget. 3 miljoner hyresgäster slapp chockhöjning av sina hyror. Nooshi Dadgostar hade på sig en beigerosa blus från Ahlvar Gallery i 93% siden, 7% spandex i storlek M. En historisk blus som nu kan bli din.

Blusen skickas spårbart med DB Schenker.

Objektsnr 573383399

Visningar 27 393

Publicerad

AnmälSälj för insamlingen

Sön 18 dec 20:46

Nooshi Dadgostars regeringsfällar-blus

Slutpris

|

8 800 kr

Auktionen är avslutad

rwww vann auktionen

För en god sak

Överskottet av försäljningen går till insamlingen
Musikhjälpen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?