Plantanica
Veddige • Reg. maj 2015

Butiksinformation och köpvillkor

 

Plantanica har ett stort utbud av Hoya / Porslinsblommor

Spännande fröer till Exotiska och Tropiska växter, Suckulenter och Perenner.

Egen tillverkning av stabila växtstöd  i metall.

Hos oss hittar du tillbehör till din odling så som krukor, etiketter, växtclips mm.

Egen tillverkning av stabila växtstöd i metall.

Substrat så som Coir / kokosfiber, mossa, lavagrus mm
 

Snabba leveranser med Posten och DHL.


 

Delar av Plantanicas sortiment kan du köpa här i Plantanicas butik på Tradera
 

För att se vårt kompletta utbud så besök vår webbutik plantanica.se


 

Plantanica är godkänd för F-skatt


 

 När du handlar av Plantanica så får du ett mail från oss med alla betalningsuppgifterna i.  Får du inget mail så titta så det inte har fastnat i ditt spam-skräpfilter. Du får bekräftelse mail från oss när vi har emottagit betalningen från dig och vi mailar när vi skickat iväg dina varor så du vet när de kommer.
När du genomför ett köp hos Plantanica har du läst och godkänt våra köpvillkor. Alla beställningar är bindande och skall betalas av köparen. Säljer endast inom Sverige.

Betalning 
Förskottsbetalning inom 5 dagarInga varor skickas förräns full betalning inkommit
Swish 123 369 94 93 eller Bankgiro 630-0545 Vid bankgirobetalning tar det ca 2 dagar innan betalningen har registrerats på  kontot så vi kan se vem som har betalat.

Leverans / Leveranstid
Leveranstiden är  ca 3 - 7 dagar efter erhållen betalning. Frö och vissa mindre produkter skickas med posten som brev.
De flesta växter och övriga produkter skickas med DHL ServicePoint. I frakten ingår emballage och omkostnader.  
De flesta växter skickas utan kruka och jord. Paket med växter skall hämtas ut snarast, senast 2 dagar efter ankomst. 

Ångerrätt 
Ångerrätten gäller för köp över 400 kr (inklusive moms). Ångerrätten (ångerfristen) gäller under 14 dagar och gäller från och med att du emottog varan eller del av den. Du skall skriftligen via mail meddela oss att du ångrar ditt köp.Skicka inga varor i retur förräns du har kontaktat oss och fått bekräftelsemail från oss. Ångerrätten gäller ej för varor som snabbt kan försämras (ångerrätten gäller ej levande växter så som sticklingar och småplantor). Vid nyttjande av ångerrätten och retur av varor är köparen skyldig att returnera varan i gott skick och köparen står för returkostnaden.  Återbetalning sker till köparens bankkonto inom 30 dagar från det att Plantanica emottagit returen av varan.  Observera att en en outlöst försändelse inte är någon retur. För att kunna utnyttja ångerrätten så skall köparen ha hämtat ut varan och därefter kan den utnyttja sin ångerrätt.

Reklamationer
Om paketet är skadat när du hämtar ut det hos fraktombudet gör du en reklamation direkt hos fraktombudet. Om någon vara är skadad när du öppnar paketet skall du kontakta oss via mail och göra en reklamation till oss. Därefter ersätter vi dig på lämpligt sätt, antingen genom en ny likvärdig vara eller pengarna tillbaka.  

Köparen kan ej reklamera en växt som tagit skada / dött pga av att köparen har väntat med att hämta ut sitt paket. Paket med levande växter skall hämtas ut direkt hos fraktbolaget för att undvika att växten tar skada. Plantanica lämnar ingen garanti för hur du lyckas med din stickling / växt efter att den levererats hem till dig.

Outlösta försändelser 
För outlösta paket och försändelser som kommer i retur till oss debiterar vi kunden en avgift på minst 350 kr (inklusive moms). Vanligtvis så skall försändelser hämtas ut inom 14 dagar hos fraktombudet, efter det går de i retur till oss.

Övrigt
Vi reserverar oss för eventuella tryckfel. Vi kan inte garantera att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm och upplösning. Vi reserverar oss för att en växt eller frösort ej är korrekt namnad eller har det senast publicerade namnet. Reservation för slutförsäljning av vissa produkter.

Vi följer distanshandelslagen.Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.
Plantanica är godkänd för F-skatt