OA-5599
Ljusdal • Reg. januari 2006

Butiksinformation och köpvillkor

Bodérus Motor importerar och säljer bildelar från USA och Europa. Vårt koncept är att erbjuda privatpersoner och även bilverkstäder kvalitetsvaror till konkurrenskraftiga priser. Vi har ingen fysisk butik, däremot ett lager, och en liten serviceverkstad för hobbyfordon, där vi naturligtvis använder och testar de produkter vi säljer.

Vi säljer även oljor och smörjmedel som passar äldre fordon och racebilar.

Vårt sortiment består huvudsakligen av bildelar till Chevrolet, GMC, Dodge, Plymouth, Chrysler, Pontiac, Buick, Oldsmobile, Jeep, Cadillac, Ford, Mercury, Lincoln.

Sortimentet utökas också sakta med delar till BMW och Volvo.

Vår butik: http://www.tradera.com/auktioner/OA-5599ALLMÄNT: Vi reserverar oss för eventuella fel i artikel/specifikationsinformation och pris och förbehåller oss rätten till prisändringar. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att Bodérus Motor lider ekonomisk skada, polisanmäls.

KÖP: I och med att kunden trycker på ”Köp ” knappen, träffas avtal om köp.

PRIS: Alla priser är inklusive 25 % moms utom där så anges, t.ex för begagnade varor.

BETALNING: Förskottsbetalning till vårt bankkonto eller kontant vid avhämtning. Varorna skickas så fort pengarna kommit in på kontot. Tänk på att det kan ta upp till två dagar vid överföring mellan olika banker.

AVBESTÄLLNING: Avbeställning debiteras alltid med den avgift företaget betalar till tradera för varje köpt artikel på tradera. Avgiften beror på varans pris. Kontakta alltid oss före avbeställning. Det går inte att avbeställa en redan skickad vara. Kunden är skyldig att hämta ut den skickade varan och står själv för returfrakten.

LEVERNASTID: Leveranstiden är vanligtvis 1-5 arbetsdagar. Varorna skickas samma dag eller dagen (vardagar) efter det att pengarna kommit in på kontot. Vi skickar i första hand med Schenker Priv Pak men även med Posten och Bussgods.

LEVERANSFÖRSENINGAR: Angivna leveranstider är förväntad leveranstid men vi kan inte garantera att varorna kommer inom de angivna tider då oförutsedda förseningar kan uppstå. Vi frånsäger oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit. Vi meddelar dig alltid om leveranser drar ut på tiden.

FRAKTPRISER: Fraktpriset baseras på varans vikt och storlek.

TRANSPORTSKADA: Bodérus Motor ansvarar för transport till dig som kund. Du och transportföretaget står för risken vid retur till oss. Kontrollera alltid varan vid mottagandet, meddela genast speditören om skador ses direkt på paketet. Du ska alltid kontakta Bodérus Motor om Du upptäcker skador på varan.

AVGIFT FÖR OUTLÖST PAKET: För försändelse som ej löses ut varpå paketet går i retur till Bodérus Motor debiteras en avgift om 250 kr för att täcka Bodérus Motor kostnader för transport och administration.

ÅNGERRÄTT OCH ÖPPET KÖP: Enligt Distansavtalslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan (dvs då paketet hämtats ut av Dig på ditt utlämningsställe eller paketet/brevet kommit hem till Dig) utan att behöva redogöra om anledning. Ångerrätten gäller enligt nämnda lag endast om varan och dess originalförpackning kan återlämnas i väsentligen oförändrat skick. Varan skickas därefter tillbaka till oss i originalförpackning tillsammans med eventuella tillbehör. Returen bekostas av kunden. Dessutom dras tradera-avgiften för sålt objekt av, från beloppet. som vi återlämnar till kunden. Bodérus Motor kan ej hållas ansvarig för följder av felaktig installation eller felaktig användning av varan.

UNDANTAG FRÅN ÅNGERRÄTT OCH ÖPPET KÖP: Specialbeställda varor och/eller anpassade/modifierade enligt kundens önskemål som normalt ej lagerförs kan ej returneras.

REKLAMATION Kontrollera alltid att varan är felfri när du tar emot varan. Du kan reklamera varan om den har fabrikationsfel. Kontakta oss innan ni returnerar varan för godkännade och returnummer. Varan ska återsändas med bifogad beskrivning av felaktigheten samt kopia på kvittot. Vid återsändelse av en felaktig eller skadad vara står Bodérus Motor för frakten och eventuell ersättningsleverans.

RETURER: Varan måste vara i nyskick, oanvänd och förpackad i sin originalförpackning med tillhörande inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör. Som konsument har Du rätt att försiktigt undersöka och kontrollera att varan fungerar, men den får dock ej vara använd förutom detta. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalkartongen i en annan kartong. Kunden ska skicka den med ett sändningsnummer så att det går att spåra paketet. Retur får ej ske som postförskott eller efterkrav. Kunden är ersättningsskyldig om paketet kommer bort eller skadas vid retur. Returadressen är: Bodérus Motor Lillhällevägen 154 82794 Ljusdal.

TVIST: Vid eventuell tvist är vår policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Du hittar dem på www.arn.se.