rvall67

rvall67

|Samfrakt 3 dagar

Om butiken

RIMBO | Reg. June 2015

Viktigt!
Skicka gärna med DHL om det inte blir för dyrt, i så fall ska paketet levereras till Gottröramacken.
Paket med PostNord måste levereras till Ica Supermarket Rimbo, inte Almunge.


Allmän info om mina auktioner.

Mina auktioner och Fastpris-annonser (nedan anges båda som 'auktion') är köp mellan privatpersoner och omfattas då av Köplagen.
https://www.hallakonsument.se/... lag är inte tvingande och nedan är mina justeringar till lagen.
(Observera att detta gäller även om företag köper av mig)

Står det något annat än det som anges nedan, i en specifik auktion, är det det som gäller för just den auktionen.
Om ni har 0 eller negativt omdöme ber jag er kontakta mig INNAN ni lägger bud för att se att ni finns och inte bara sabbar.

Sommar, storhelger och annan privat påverkan
Under sådana perioder kan det hända att en auktion går ut under en tid då jag är bortrest. Jag ber om överseende med att svarstiderna kan vara lite längre och att jag inte alltid kan skicka precis då auktionen går ut.
Om ni behöver objektet snabbt så skriv till mig INNAN budning för att se om det är möjligt.

Varorna
I auktionen anges om varan är ny eller begagnad. Samtliga varor säljs i befintligt skick. Undersökningsskyldigheten ligger på köparen. Jag skickar gärna fler bilder eller mer information om ni frågar.
Begagnade varor säljs funktionstestade så gott det går inom rimliga gränser. Jag försöker alltid förtydliga vad jag testat (eller inte) och ev defekter och brister. Står det något liknande 'Ej funktionstestad' eller 'Ej provad' är det precis det som gäller. Jag kan inte garantera funktionen på varan, se den som ett renoveringsobjekt eller reservdelar. På dessa kan det aldrig bli returrätt.
Det som säljs i auktionen är det som anges i texten och visas på bilderna. Ingenting utöver detta ingår (ej heller saker i bakgrunden som kan synas på bilder).

Betalning

Alla bud är bindande. Misskötsel anmäls till Tradera med risk att ni stängs av.
Betalning enligt angivna alternativ på respektive auktion. Betalning ska ske inom 3 bankdagar (undantag Samfrakt nedan) Sker inte detta gäller 51 - 59§ i Köplagen och köpet kan hävas. Se vidare Hävning nedan.
OBS! Jag skickar när pengarna kommit fram till mig. Använder ni Traderabetalning så tar det 1-2 bankdagar innan pengarna kommer fram till mig. Skärmdumpar eller liknande gäller inte som bevis för att ni har betalt.
Vill ni ha snabb leverans, använd Swish.
OBS! Om ni har betalat för mycket av någon anledning så får ni självklart tillbaka överskjutande del av pengarna. MEN återbetalning kommer ske när jag vill och inte när ni vill. Detta för att skydda mig från bedragare som utnyttjar BankID-inloggningar.

Frakt

Jag skickar alla auktioner med spårbar frakt som tex Schenker eller postpaket, Brev med inlämningsnummer eller liknande, efter mitt val. Mindre saker kan gå som brev om det verkar vettigare.
Jag skickar så fort det går, jag har en restid till inlämningsstället, fram och tillbaka, på 1 timme och 10 minuter. Detta gör att det kan gå några dagar innan paketet verkligen skickas av mig.

Hur lång tid fraktbolaget tar på sig att leverera styr inte jag över och det är heller inte det som ni ska lämna omdöme om. Om jag skickar samma dag som jag fått betalt men PostNord tar 2 veckor på sig att leverera är det inte mitt fel och ska inte lämnas dåligt omdöme på. Omdömet gäller min hanteringstid, inte fraktbolagets!

Bussgods eller liknande kan inte lösas längre. Jag har 12 mil fram och tillbaka, tar 2 timmar, i resväg till närmsta inlämningsställe.

Angivna fraktkostnader i auktionen gäller Inrikes Sverige. Tradera räknar ut korrekt fraktkostnad till ert land, jag kan inte påverka dessa. Till denna kostnad kan ni eventuellt få betala ytterligare kostnader i ert land beroende på faktorer jag inte styr över.

Ansvaret för objektet/varan/paketet övergår från mig till Köparen i samband med att denna avlämnas till transportbolag. Det är alltså Köparen som har ansvaret för transporten, inte jag. (Läs Köplagen ovan)

Emballage ingår normalt i kostnaderna. Undantag om varan kräver särskild förpackningsmetod eller extra packmaterial. Detta kan då medföra att fraktkostnaden blir högre än den normala men detta är då inbakat i den angivna kostnaden på auktionen

Varan skickas till din registrerade adress på Tradera. För din egen säkerhet skickar jag INTE till annan adress, däremot förbehåller jag mig rätten att ändra i adressen så den blir korrekt enligt fraktbolagets mallar och information.
Leverans sker till ett ombud i närheten som Tradera föreslår baserat på ditt postnummer. Vill du ha skickat till ett specifikt ombud så hör av dig innan jag bokar frakt så ska jag försöka tillgodo se det om möjligt. (Jag bestämmer inte vilka ombud jag kan välja på)

Normalt har jag även avhämtning i Roslagen, närheten av Gottröra.
Står det 'Endast avhämtning' så skickar jag inte. Inte ens på ert ansvar, ni får hitta en lösning för att hämta.
För att avhämta SKA betalning skett innan avhämtning och jag ska ha bekräftat att det är ok samt att vi då bokar en tid för avhämtning. Det fungerar inte att bara dyka upp, dels av privata skäl men även att dyrare saker inte finns hemma normalt. Avhämtning ska ske inom 10 dagar efter vunnen auktion om inget annat överenskommits innan budning, annars tillfaller objektet mig igen utan återbetalning av belopp.
Alternativ till betalning i förväg är att på plats vid avhämtningen, betala med Swish.
Vi kan även mötas på lämpligt ställe för överlämning. Men vi åker inte dagligen till Uppsala, Arlanda eller Stockholm så vi behöver bestämma tid och plats en stund i förväg. En sådan lösning kostar milersättning, tex Stockholm blir 15 mil tor * 35 kr = 500 kr

Ej uthämtade paket returneras av transportör, till mig och därmed tillfaller de mig igen. Likaså ej avhämtade paket inom 10 dagar tillfaller mig igen.
Återbetalning av köparens betalning sker inte.
Om returen ger mig merkostnader så kommer jag debitera köparen för kostnaderna via Swish eller annat sätt.
Vill ni fortfarande ha varan får ni betala ny frakt via Swish. Observera att denna är betydligt högre än Traderas frakterbjudanden.
Ev lagerhyra hos speditör för att varan inte hämtas ut kommer debiteras köparen.

Samfrakt
Självklart skickar jag flera vinster i samma försändelse om ni önskar.
Jag tillämpar Traderas lösning för Samfrakt där ni har 3 dagar på er att vinna/köpa fler auktioner. Efter det går det tyvärr inte att lägga till fler i samma sändning utan det blir en ny. Läs mer på Tradera om hur Samfrakt fungerar.
OBS!!!!
Om ni köper fler än ett objekt som samfrakt MÅSTE ni vänta tills jag har angett rätt fraktkostnad på köpet. Om ni inte gör det blir det mycket mer jobb för mig och ni kommer oftast inte kunna spåra paketet.

Returrätt / Reklamation
Normalt ingår ingen returrätt på köpt vara, jag friskriver mig normalt för ev fel.
Om ni vill ha returrätt måste ni fråga om detta innan ni lägger bud. Jag förbehåller mig rätten att neka returrätt. Om jag godkänner returrätt kommer jag fotografera varan innan leverans och skicka dessa bilder till köparen. Jag tar nya bilder när varan returnerats. Skiljer det då i funktion, kvalitet, utseende eller på något annat sätt från innan leverans godkänner jag inte returen.
Varan går att inspektera innan budning på plats eller via fler bilder. Detta ska överenskommas innan budning.
En vara kan anses felaktig om...
...den inte är som jag har beskrivit den i auktionen
...den är i mycket sämre skick än köparen kan förvänta sig, till exempel utifrån vad den kostade
...jag har låtit bli att informera om allvarliga fel på varan som jag kände till.
Du som köpare har rätt att reklamera i ovan fall om felet har stor betydelse för dig.
Jag har i första hand rätt att reparera varan, därefter erbjuda en likvärdig (observera att det inte betyder exakt likadan). Därefter erbjuds prisavdrag eller att köpet hävs.

Hävning
Om köpet hävs av valfri orsak, kräver jag ersättning för utgifter som uppstått. Lägsta belopp är 11% av försäljningspriset, minst 5 kr plus kostnaden för ev tilläggstjänster på Tradera.
Återbetalning sker inte av uppkomna fraktkostnader.
Om varan ska skickas tillbaka står köparen för returfrakten samt ansvaret hela vägen fram tills att jag fått varan i min hand.

Omdöme

Jag ger omdöme först efter att köparen har hämtat ut paketet och givit omdöme på mig.
Tycker det verkar vara en rimlig ordning då köparen genom omdömet godkänt transaktionen i sin helhet.

Mått, material, mm
Hur jag angett mått och andra uppgifter i auktionen baseras på min erfarenhet och min bedömning.
Självklart kan det ibland vara svårt att se skillnad på tex läder och konstläder, men är jag osäker på något väljer jag alltid det enklare, billigare alternativet. Har jag fel så vann ni på det.
Klackhöjd mäter jag alltid baktill på skor, från golv upp till där klacken börjar.

Problem?

Om ni inte är nöjda med köpet eller om varan inte stämmer med beskrivningen i auktionen så hör av er.
Vi löser de flesta problem. Om varan har dolda fel som är omöjliga att upptäcka om man inte använder den på ett speciellt sätt räknas inte som att beskrivningen inte stämmer.
Om jag har gjort fel står jag för returkostnaden enligt mitt val av transportör.
Om ni har läst fel eller liknande så står ni för kostnaderna för transportör enligt mitt val. Går varan sönder under returen, pga dålig packning, står ni som köpare för ersättningen av kostnaden för varan. (Antingen genom försäkringen från transportbolaget eller egna pengar)

Avslut

Petiga och tråkiga förtydliganden, men de finns där av förekommen orsak!
All text ovan baseras på Köplagen som gäller mellan privatpersoner. Det är inget jag hittat på.

Lycka till med budgivningen.
Förlita er på mina 100% positiva omdömen och 5/5 i betyg.

Sköter ni er del av avtalet vid budning så ska vi komma överens.

15 dec 11:09
99 krEller Köp nu 120 kr
15 dec 11:12
599 krEller Köp nu 699 kr
15 dec 11:12
2 500 krEller Köp nu 2 900 kr
13 dec 08:42
1 500 krEller Köp nu 1 900 kr
13 dec 08:42
1 500 krEller Köp nu 1 900 kr
10 dec 08:42
1 500 krEller Köp nu 1 900 kr
14 dec 11:11
59 krEller Köp nu 79 kr