Butik

Yaytrade

Stockholm • Registrerad juli 2019

Välkommen till vår Tradera-shop!

Yaytrade är marknadsplatsen som hjälper till att sälja premium second-hand fashion, livsstil och inredning från tusentals medlemmar, influencers, ambassadörer och hållbara företag.

Vi fyller kontinuerligt på vår Tradera-butik med nya fashion- och livsstilsprodukter. Vi säljer bara varor med kvalitet och som blivit steamade, fotograferade och värderade av våra experter - allt för att kunna ge både dig och säljaren det bästa resultatet.

Betalning
Betalning sker via Traderas betalningsalternativ. Betalning ska inkomma inom rimlig tid från köp. Påminnelser skickas ut per automatik om betalning inte kommer oss tillhanda. Bud är bindande. Vänligen kontakta oss vid frågetecken.

Samfrakt
Vi samfraktar - både för din skull och för vår miljö.

Samfrakt sker manuellt vilket innebär att du behöver kontakta Yaytrade för att dina varor ska samfraktas. Detta gäller även korrigering av fraktavgift för samfrakt. Observera att samfrakt endast går att genomföra om varorna befinner sig på samma lager.

Har du frågor om samfrakt går det bra att mejla till support@yaytrade.com eller skriva ett meddelande i chatten hos Tradera.

Adress
Om ändring av adress sker vänligen meddela oss för att försäkra dig om att adressändringen registrerades korrekt. Detta för att undvika att ditt paket skickas fel. Om ett paket skickas fel på grund av fel angiven adress tillkommer en avgift för omdirigering av paket.

Returer
På Yaytrade hanterar vi inga byten men du har full returrätt i 14 dagar. Vi vill dock påminna om cirkulärekonomin och att i första hand försöka sälja varan vidare, vilket troligtvis också är det mest kostnadseffektiva. Du läser mer om returer på vår hemsida.

Vi tar ut en returavgift på 99 SEK per order vid retur som dras av vid återbetalning. Du får en retursedel via mejl och returen ska lämnas in hos närmsta DHL-ombud.

Återbetalning med avdrag för returavgift sker efter att returen har registrerats på vårt lager. Vi mejlar dig så fort vi får information om registrerad retur på vårt lager. Returhanteringen tar mellan 7-10 arbetsdagar. I samband med högtider kan hantering komma att förlängas.

Vi ber dig att inte returnera en vara på eget bevåg då vi inte kan garantera att returen når vårt lager på ett korrekt sätt utan vår retursedel med tillhörande spårningsnummer. Om en retur skickas in på eget bevåg kommer du som kund att debiteras 99 kr.

Gå till vår hemsida för att följa instruktionerna gällande en retur. Vi skickar inte retursedel via chatten hos Tradera.

Om din vara har en defekt som inte framgår i annonsen, vänligen mejla support@yaytrade.com så hjälper vi dig vidare. Bifoga gärna en bild på defekten.

För ej uthämtade brev eller paket debiterar vi dig för våra kostnader för frakt, returfrakt, administration och hantering, för närvarande 250 kr. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.


Hur fungerar Yaytrade pick-up service?

Med Yaytrades succétjänst, pick-up service, har du möjlighet att enkelt få hjälp med att sälja dina saker. Du beställer hem Yaytradepåsar, fyller dem och bokar upphämtning. Yaytrade hämtar upp påsarna, går igenom dina kläder, tar vackra produktbilder, skriver annonstexter, värderar och säljer sakerna åt dig. Du kan bara luta dig tillbaka och casha in. Du finner mer information på vår hemsida.

Om en vara saknar mått finns det tyvärr ingen möjlighet för oss att ta reda på mått då varan är förpackad och är redo för leverans.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
We ship internationally. Please contact us regarding shipping fees to specific countries before making a purchase.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Har du frågor eller feedback, skriv till oss här på Tradera eller mejla support@yaytrade.com.

Hälsningar Yaytrade
Yaytrade Omslagsbild