LaiceytoF

Om

Företag

Stockholm | Reg. July 2020

Vår Story

Det sägs att vissa saker händer av en anledning. Så var definitivt fallet när Laicey en dag kom hem från Turkiet med en present till sin vän Farell - en handduk av mjukaste bomull. Farell älskade genast handduken och använde den allt mer. Han upptäckte att ju mer han använde den och ju mer han tvättade den, desto mjukare blev den. Han använde den till och med som både filt och scarf. I och med att handduken var så tunn kunde han även bära med sig den vart han än skulle, framförallt till träningen. Han kunde enkelt vika ihop den och den tog betydligt mindre plats än en konventionell handduk.

Farell talade senare om för Laicey hur mycket han tyckte om handduken, varpå Laicey redogjorde för Farell om traditionen bakom handduken. Produkten var uppenbart speciell och en idé väcktes hos Laicey och Farell - att sprida denna fantastiska produkt, så att fler människor skulle kunna ta del av dessa underbara handdukar.

Ett företag grundades och namnet blev Laicey to F - för att hylla den händelse som senare skulle leda fram till själva idén. Laicey to F började kontakta olika tillverkare i syfte att ta fram en handduk som kombinerade den urgamla traditionen med samtidens krav på design och känsla. Nu skulle fler människor få uppleva lyxen av att svepa in sig i en mjuk handduk, få känna hantverkets tradition runt sin kropp och uppleva en handduk som bara blir mjukare med tiden.

Idag jobbar Laicey to F direkt via producenter i Turkiet, utan mellanhänder. Den gamla traditionen hålls vid liv samtidigt som den höga kvalitén bibehålls.