Beskrivning

Hoya carnosa tricolor är känd för sina vackra trefärgade blad som vanligtvis har nyanser av grönt, rosa och krämigt gult.
Förutom sina vackra löv producerar Hoya carnosa tricolor också små, delikata blommor som sitter i klasar. Dessa blommor är ofta doftande och kan ge rummet en subtil och förtrollande doft när de blommar.

Lättodlad Natur: Hoya carnosa tricolor är en relativt enkel växt att sköta och trivs bäst i ljusa till skuggiga förhållanden. Den kräver sparsam vattning och föredrar att torka ut mellan vattningar, vilket gör den till ett lämpligt val för dem som har en hektisk livsstil eller inte har mycket tid att ägna åt växtskötsel.

VÄXTBIOGRAFI
ursprungligen från Asien och Oceanien har Hoya carnosa tricolor varit en del av många kulturer och traditioner och har spelat en roll i allt från medicin till konst.

Succulentblad: Bladen på Hoya carnosa tricolor är tjocka och köttiga, vilket gör dem liknar succulenter. Denna egenskap gör att växten kan lagra vatten i bladen och tåla perioder av torka bättre än många andra växter. Det gör också bladen mer motståndskraftiga mot skadedjur och sjukdomar.

Liksom andra Hoya-växter har Hoya carnosa tricolor epifytiska tillväxtvanor, vilket innebär att den naturligt växer på andra växter utan att skada dem. Detta gör den till en utmärkt växt för hängande korgar eller växtställningar där den kan slingra sig och visa upp sina vackra löv och blommor.

Hoya Carnosa 'Flamingo Dream' är en tålig växt som trivs i inomhusmiljöer och kräver minimalt underhåll. Dess anpassningsbara natur gör den till det perfekta valet för både nybörjare och erfarna växtälskare.

Precis som andra arter inom släktet Hoya har Hoya Carnosa 'Flamingo Dream' epifytiska tillväxtvanor, vilket innebär att den naturligt växer på andra växter utan att skada dem. Detta gör den till en intressant växt att odla på klätterstöd eller hängande korgar där den kan slingra sig och visa upp sina vackra blommor.
Ha i åtanke att du kanske inte får växten på bilden men alla är mycket lika.

Mvh,
Oskar och Ala på ormbunkern <3

Objektnr 634166723

Visningar 101

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 4 jun 18:20

Hoya carnosa 'Tricolor'

Såld för

99 kr
Annonsen är avslutad

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också