Beskrivning

Tidig sort som kan odlas både i växthus och på friland. Plantorna är kraftiga och medelhöga. Frukterna är lätt kubgormade och väger citka 300 gram. Väggarna är 4–5 mm tjocka. De är svarta och övergår i rött då de mognar. Kan ätas färska, konserveras, stuvas, passar extra bra i fiskrätter.
Paprika behöver värme och ljus. Bäst är växthus eller (inglasad) balkong, men om man hittar ett riktigt varmt, ljust och vindskyddat läge utomhus går det oftast bra att odla även där. Förkultivera inomhus i såjord i februari-mars. Vattna jorden före sådd och tryck ner fröna på jordytan. Lägg över gladpack, som du gjort ventilationshål i och ställ sådden varmt (20-25 grader). När fröna grott kan du placera sådden lite svalare.När du ser de första riktiga bladparet är det dags att plantera om i 1-literskrukor.

I början på juni, när risken för nattfrost är över, avhärdas plantorna och planteras i jord eller 10-literskrukor utomhus/i växthus. Vattna rikligt, låt aldrig paprikaplantorna torka ut.

Efter skörd i augusti-oktober kan du skära ner planan och placera den i ett svalt och ljust ytrymme inomhus. Om du har tur överlever den vintern och ger nya paprikor följande år

Påsen innehåller cirka 12-16 frön (0,1g).

Grobarhet i laboratorietest: 78%.

Fröna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Påsen med dessa frön väger emellertid lite mer än vanligt. Därför kan portot vid samfrakt bli högre än normalt.

Objektsnr 577123092

Visningar 1 584

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Paprika 'Andromeda H' , en nästan svart paprika.Tidig sort.

Pris

29 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 623 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?