Beskrivning


Walter de Maria, "Hardcore," Gelatin Silver Print

  • Mått: 30 x 23 cm
  • Numrerad: 137/300
  • Medie: Gelatin silvertryck. Stämpel signerad och handnummererad.
  • Ursprung: Från Ileana Sonnabends samling och Nina Castellis arv, 1973

Walter de Maria (1935-2013) var en amerikansk konstnär som hade en central roll i både minimalismen och Land Art. I "Hardcore," ett gelatin silvertryck från 1973, får vi en inblick i de Marias fascination för elementära och fenomenologiska erfarenheter. Verket är en del av en begränsad upplaga om 300 och kommer från de prestigefyllda samlingarna av Ileana Sonnabend och Nina Castellis arv.

Mäter 30 x 23 cm, är detta verk en koncentrerad representation av de Marias utforskning av tid, geologi och naturliga fenomen. De Maria, som ofta använde material som jord eller stål i sin konst, har här skapat en visuell erfarenhet som tillåter betraktaren att utforska konceptet av "hårda kärnor," både bokstavligt och bildligt.

Denna handnummererade och stämpelsignerade gelatin silverprint är inte bara en vacker bild, utan också en dörr in till en djupare förståelse av de Marias komplexa och mångfacetterade arbete. Ett utmärkt tillskott för samlare intresserade av minimalism, Land Art eller amerikansk samtidskonst.

Objektnr 610 300 517

Visningar 228

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Walter de Maria "Hardcore", Gelatin silver print. numrerad 137/300 cm. 30x23 cm

Pris

14 000 kr

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också