Beskrivning

NIKWAX RUG WASH 1 LITER

Rek butikspris: 300 kr

Miljövänlig täckestvätt för dina impregnerade och oimpregnerade hästtäcken i funktions-/andasmaterial.

Nikwax RugWash är ett djuprengörande tvättmedel som är mycket drygt och tvättar dina hästtäcken grundligt så att de verkligen blir riktigt rena. Rug Wash gör dina hästtäcken vattentäta igen och bevarar dessutom den befintliga kvarvarande impregneringen i dina hästtäcken utan att de löses upp i tvätten.

Nikwax Rug Wash är ett tvättmedel speciellt framtaget för hästtäcken och andra material som man vill bevara impregneringen på. Vanligt tvättmedel förstör grundimpregneringen som finns på hästtäckena och gör att täcket som var vattentätt innan tvätt löses upp efter tvätt. Med Nikwax täckestvätt rengörs ditt hästtäcke effektivt men milt och spar på den impregnering som fanns på täcket från början. Observera att du behöver en tillräckligt stor tvättmaskin för att täckena skall bli riktigt rena vid tvätt.

Nikwax Rug Wash rekommenderas också till andra funktionsmaterial som Sympatex och Neopren. Nikwax produkter är vattenbaserade, miljövänliga, biologiskt nedbrytningsbara, flamsäkra och helt fria från skadliga flourcarboner. Nikwax Rug Wash är dryg och en enliters flaska räcker till tvätt av ca 6 täcken.

Specifikation:

  • Rengör effektivt dina hästtäcken

  • Behåller gammal impregnering

  • Återimpregnerar och tvättar effektivt på djupet

  • Lämpligt för hästtäcken med funktionsmaterial (andande material)

  • Rekommenderas även för neoprenematerial och Sympatex

  • Dosering/åtgång maskintvättr: Ca 150 ml per täcke


Användning:
Innan användning av denna produkt, skaka flaskan ordentligt. Om du ska tvätta täcken som är väldigt smutsiga, applicera direkt med en tvättsvamp på dessa områden. Denna produkt går att använda genom maskintvätt eller handtvätt.

Maskintvätt:
Ta bort gamla tvättmedelsrester från tvättmedelsbehållaren. Lägg täcket i tvättmaskinen, med max ett täcke åt gången. Se till att tvättmaskinen är tillräckligt stor så att täcket får plats. Använd 150 ml för ett täcke och tvätta sedan enligt tvättinstruktionerna på täcket.

Handtvätt: (Använd plasthandskar för denna metod)
Lägg täcket på en ren yta, blöt det med en vattenslang, se till att hela täcket är blött. Blanda en del Rug Wash med 2 delar vatten. Använd en borste för att arbeta ner lösningen i tyget och var extra noga på de smutsiga områderna. Skölj sedan noga i rent vatten tills vattnet blir klart.

(sökord: tvätt hästtäcken, nikwax tvätt hästtecken, tvätt rambo hästtäcken, tvätt hästtäcken gore-tex, Nikwax storbulk tvätt hästtäcken, tvätt hästtäcken Nikwax)

SAMFRAKNING Du betalar endast en frakt (för den högsta varans fraktkostnad) oavsett hur många varor du köper under 1 en dag.

/ Väl mött!

Objektsnr 599682938

Visningar 218

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

NIKWAX RUG WASH 1 LITER, tvättmedel för hästtäcken

Pris

249 kr

Friluftsbutiken

Göteborg, Sverige

5.0

Friluftsbutiken

Företag

Toppsäljare

5 390 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?