Beskrivning

NIKWAX RUG PROOF 1 L (OBS! Vi rekommenderar alltid tvätt med NIKWAX RUG WASH innan impregnering/påstrykning)

Rek butikspris: 350 kr

Volym: 1000 ml

Impregnering från Nikwax som gör ditt hästtäcke vattenavvisande.

Ett hästtäcke ska skydda hästen från fukt både från utsidan (regn/snö) och från insidan (svett). De flesta impregneringsmedel för täcken täpper helt enkelt till materialet med vax för att förhindra läckage. Detta hindrar täcket från att andas och svetten att avdunsta. Med Nikwax Rug Proof impregneringsmedel slipper du detta bekymmer.

Rug Proof impregnerar dina hästtäcken, är anpassat för syntetmaterial, och gör dem vattentäta igen. Nikwax går bra att använda på de flesta material och fungerar bra även på andningsbara täcken. Nikwax rekommenderas av många leverantörer, men kontrollera gärna med din täckestillverkare för ev. Garanti.

Nikwax Rug Proof ipregnering lägger sig runt varje individuell fiber av täcket, med mycket hållbara och vattenresistenta molekyler. Detta medför att det finns mellanrum mellan fibrerna som tillåter svett och överskottsvärme att avdunsta från insidan. På detta sätt ges täcket fortsättningsvis en möjlighet till att andas.

Denna produkt är därför perfekt att använda på täcken med foder som andas, exempelvis Gore-Tex och Rambo. Detta rekomenderas speciellt även för Rambo-täcken. Nikwax täckesimpregnering är enkel att använda. Lägg täcket i maskinen med rätt dosering av Nikwax, tvätta och du har efter torkning ett hästtäcke som tål de värsta av skyfall utan att ta åt sig väta

Rekommendation innan användning:

Innan användning av denna produkt, tvätta först med Nikiwax rug wash så att täcket blir helt rent. Denna produkt går att använda genom maskintvätt, handtvätt eller påstrykning med tvättsvamp.

Maskintvätt:

Ta bort gamla tvättmedelsrester från tvättmedelsbehållaren. Lägg det rena täcket ki tvättmaskinen. Använd 500ml för ett täcke och tvätta ett täcke åt gången. Tvätta sedan i 30 grader med bomullstvätt.


Handtvätt:(Använd plasthandskar för denna metod)

Använd 500 ml för ett täcke, 10 liter ljummet vatten och en balja. Rör om i vattnet för att få produkten överallt, lägg ner täcket och se till att hela täcket är täckt av vatten. Häll i ytterligare 15 liter ljummet vatten och rör om. Låt det ligga i 2 timmar och rör om då och då. Efter två timmar, skölj täcket i kallt vatten tills vattnet blivit helt klart.


Påstrykning med tvättsvamp:(Använd plasthandskar för denna metod)

Lägg täcket på en ren yta och blöt det med en vattenslang, se till att hela täcket är blött. Använd 500 ml för ett täcke med 1,5 liter ljummet vatten. Använd en svamp för att sprida ut produkten över hela täcket, och var noga med sömmar. Överskott används på baksidan av täcket.

Specifikation:
  • Miljövänlig och ej testad på djur

  • En förpackning rpå 1L räcker till ungefär 2-4 tvättar

  • Rekommenderas för materialen Gore-Tex och Rambo



(sökord: impregnering för hästtäcken, tvättimpregnering hästtäcken, tvättimpregnering Rambo hästtäcken, impregnering hästtäcken gore-tex, tvätta hästtäcken gore-tex, nikwax rug proof tvätt hästtäcken )

SAMFRAKNING Du betalar endast en frakt (för den högsta varans fraktkostnad) oavsett hur många varor du köper under 1 en dag.

/ Väl mött!

Objektsnr 612793231

Visningar 180

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

NIKWAX RUG PROOF 1 LITER, impregnering hästtäcken

Pris

290 kr

Friluftsbutiken

Göteborg, Sverige

5.0

Friluftsbutiken

Företag

Toppsäljare

5 390 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?