Beskrivning

NIKWAX RUG WASH 5L + NIKWAX RUG PROOF 5L

Rek butikspris: 2300 kr

Miljövänlig täckestvätt + impregnering för dina hästtäcken i funktions-/andasmaterial. Använd tvätt först och sedan impregnering

OM RUG NIKWAX WASH

Nikwax RugWash är ett djuprengörande tvättmedel som är mycket drygt och tvättar dina hästtäcken grundligt så att de verkligen blir riktigt rena. Rug Wash gör dina hästtäcken vattentäta igen och bevarar dessutom den befintliga kvarvarande impregneringen i dina hästtäcken utan att de löses upp i tvätten.Nikwax Rug Wash är ett tvättmedel speciellt framtaget för hästtäcken och andra material som man vill bevara impregneringen på. Vanligt tvättmedelförstör grundimpregneringen som finns på hästtäckena och gör att täcket som var vattentätt innan tvätt löses upp efter tvätt.

Med Nikwax täckestvätt rengörs ditt hästtäcke effektivt men milt och spar på den impregnering som fanns på täcket från början. Observera att du behöver en tillräckligt stor tvättmaskin för att täckena skall bli riktigt rena vid tvätt.Nikwax Rug Wash rekommenderas också till andra funktionsmaterial som Sympatex och Neopren. Nikwax produkter är vattenbaserade, miljövänliga, biologiskt nedbrytningsbara, flamsäkra och helt fria från skadliga flourcarboner. Nikwax Rug Wash är dryg och en enliters flaska räcker till tvätt av ca 6 täcken. Denna 5-litersdunk räcker således till ca 30 tvättar/täcken.

OM NIKWAX RUG PROOF

Ett hästtäcke ska skydda hästen från fukt både från utsidan (regn/snö) och från insidan (svett). De flesta impregneringsmedel för täcken täpper helt enkelt till materialet med vax för att förhindra läckage. Detta hindrar täcket från att andas och svetten att avdunsta. Med Nikwax Rug Proof impregneringsmedel slipper du detta bekymmer.Rug Proof impregnerar dina hästtäcken, är anpassat för syntetmaterial, och gör dem vattentäta igen. Nikwax går bra att använda på de flesta material och fungerar bra även på andningsbara täcken.

Nikwax Rug Proof ipregnering lägger sig runt varje individuell fiber av täcket, med mycket hållbara och vattenresistenta molekyler. Detta medför att det finns mellanrum mellan fibrerna som tillåter svett och överskottsvärme att avdunsta från insidan. På detta sätt ges täcket fortsättningsvis en möjlighet till att andas.Denna produkt är därför perfekt att använda på täcken med foder som andas, exempelvis Gore-Tex och Rambo. Detta rekomenderas speciellt även för Rambo-täcken. Nikwax täckesimpregnering är enkel att använda. Lägg täcket i maskinen med rätt dosering av Nikwax, tvätta och du har efter torkning ett hästtäcke som tål de värsta av skyfall utan att ta åt sig väta

Rekommendation: Tvätta först med Nikiwax Rug Wash så att täcket blir helt rent. Denna produkt går att använda genom maskintvätt, handtvätt eller påstrykning med tvättsvamp.

Specifikation:

  • Miljövänlig och ej testad på djur

  • Dosering/Åtgång WASH: Denna 5-litersdunk räcker alltså till tvätt av 10-20 täcken.

  • Dosering/åtgång maskintvätt PROOF: Ca 150 ml per täcke

  • Återimpregnerar och tvättar dina hästtäcken effektivt på djupet samt behåller gammal impregnering

  • Lämpligt för hästtäcken med funktionsmaterial (andande material) som Gore-Tex och Rambo

  • Rekommenderas även för neoprenematerial och Sympatex

SAMFRAKNING Du betalar endast en frakt (för den högsta varans fraktkostnad) oavsett hur många varor du köper under 1 en dag.

/ Väl mött!

Objektsnr 608888546

Visningar 158

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

NIKWAX RUG WASH 5 L + NIKWAX RUG PROOF 5 L

Pris

1 890 kr

Friluftsbutiken

Göteborg, Sverige

5.0

Friluftsbutiken

Företag

Toppsäljare

5 388 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?