Beskrivning

Jag säjer, (i olika auktioner), ett antal skönlitterära, moderna och äldre KLASSIKER, (bild 4).
Jag SAMFRAKTAR.

Här, (i denna auktion) - "MONTAIGNE I RÖRELSE" av Jean Starobinski. En bok om att läsa Montaigne i översättning av Jan Stolpe. Bokförlaget Atlantis. Sedan länge SLUTSÅLD. Oläst/NYSKICK, något lätt utvändigt spår av hantering, skada från prislapp på skyddsomslagets baksida, (bild 2). Inbunden med skyddsomslag. 476 sidor.
I en annan auktion säljer jag Montaignes "ESSAYER" Bok 1-3, (komplett)
i Jan Stolpes hyllade nyöversättning, (bild 5, SAMFRAKT).


Jean Starobinski, som är utbildad i humaniora och psykiatri, är en central gestalt i Genèveskolan för kritik. Hans klassiska verk, "Montaigne i rörelse", är en subtilt utformad och elegant skriven studie av "Essayer", vars bedrägligt rättframma meditationer har fängslat läsare och stimulerat filosofer sedan de först publicerades 1580. Här bjuder Starobinski på en utpräglat postmodern läsning av Montaigne. I kapitel som behandlar teman som offentligt och privat liv, vänskap, död, kroppen och kärlek, avslöjar Starobinski mycket som kommer att påminna oss om att Montaignes tänkande är lika passande för vår tid som det var för hans eget. (översatt från engelsk utgåva av boken som finns att köpa för ca 500:-).


Som tematisk kritiker är Starobinskis syfte att så noggrant som möjligt lyssna till Montaignes texter, att finna nycklarna till ett författarskap han belyser som en enhet. Men samtidigt erkänner han att hans projekt präglas av en modern oro. Hans eget skeptiska prövande gör att boken också blir en rörelse i Montaigne.

.

Titta gärna på mina andra auktioner med konst, design och angränsande ämnesområden.

Betalning via TRADERABETALNING. Jag packar väl, ansvaret hos fraktbolaget när jag lämnat. Hos Schenker kan du följa försändelsen via internet.

SAMFRAKT vid köp av flera objekt. Förmånligt med Schenker vid köp av flera böcker.

FOREGIN BUYERS - Other shipping costs

Objektsnr 631042096

Visningar 24

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 22:02

Jean Starobinski: MONTAIGNE I RÖRELSE, (om att läsa Montaigne) Övers. Jan Stolpe

Utropspris

|0 Bud

89 kr

Slutar om

zmxn

Ydre, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 960 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?