Beskrivning

Allas veckotidning från 1950.

Reportage: Tidningen har besökt Malmö och gjort ett stort reportage om ungdomen i staden. Här finns flera danshak och konditorier som spelar musik. Det är där man hittar de flesta ungdomar i stan. Flera bilder på ungdomar som roar sig ute på lokal i Malmö. Här intervjuas flickor och pojkar om hur de vill att det här med uppvaktningar och kärleksliv ska gå till. På bild ser vi bl a_ Lars-Olle Mårtensson, Leif Norrman, afroamerikanske saxofonisten Coleman Hawkins, Berit Wahlberg, per-Erik Persson. Man besöker en omtyckt bio i Malmö som heter Crab. På bild ser vi sjukhusbiträdet Elsa Mattsson och Lillie Franze. Hon brukar sjunga i kören vid Malmö Stadsteater. På Södergatan tog man bild på elektrikereleven Börje Persson, modisteleven Lilian Zettergren, guldsmedseleven Gunnar Håkansson, modisteleven Astrid Rideck och Elin Andersson.

Bild: Tidningen publicerar en bild på det äldsta brudparet i Sverige. Det är 92-årige Nils Fredrik Lagerborg som gifter sig med 69-åriga Ida Jönsson. De fotograferas vid Skrävlinge kyrka utanför Malmö.

Artikel: Ingenjör Gösta Westerberg intervjuas om sin hobby: musik. Han uppträder under namnet Jessup men arbetar tillvardags på Telegrafverket. Tidningen publicerar en bild på Gösta Westerberg tillsammans med sin fru. Hon är både ung och söt, skriver tidningen.

Artikel: Sångerskan Greta Keller från Österrike gör stor succé just nu. Hon var en av de första sångerskorna som till fullo förstod att dra nytta av mikrofonens möjligheter. Hon är spenslig och har ingen stor kroppshydda. Därför behöver hon en mikrofon som kan förstärka hennes röst.

Samt: Mode, relationer och skönhet.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektsnr 612449921

Visningar 174

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Allas 12 1950 Malmö, Gösta Westerberg, Lillie Franze, Astrid Rideck, Lagerborg

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?