Beskrivning

Allers veckotidnings nyårsnummer från 1936.

Reportage: Allers publicerar en stor flygbild över staden Linköping, på ett mittuppslag. Domkyrkan finns i mitten av bilden och viktiga byggnader på fotografiet är utmärkt med siffror. Vi ser slottet, Stadshuset, Kungsgatan, Ljungstedtska skolan, Frimurarhotellet, Järnvägsparken, Mjölkcentralen, Tullhuset, Tidningen Östgöta-Corresponentens hus, Norrköpingsvägen, Östergötlands museum med mera. Så såg Linköping ut 1935!

Reportage: Många i väst har fördomar om japan och japaner. Därför har Allers bjudit in en japan att beskriva sitt eget land. Artikelförfattaren heter Komakichi Nohara. I Europa tycker man att japaner och kineser ser likadana ut. Det stämmer inte. Kineser och japaner är helt olika människoraser, står det i tidningen. Kejsaren och det japanska folket är ett. Fri företagsamhet får finnas i Japan, men ingen direktör får bli mäktigare än kejsaren. Det är viktigt att kejsarens makt aldrig utmanas!

Reportage: Allers summerar året som har gått. Här är 1935 års viktigaste händelser i ord och bild.

Reportage: Idrottsåret 1935 sammanfattas. Här är alla idrottsstjärnor. På bild: löparstjärnan Jean-Gunnar Lindgren.

Reportage: Åke Duvander är fänrik. Under vinjetten Allers flygklubb skriver han nu hur man hanterar ett flygplan och vad som krävs för att man ska gå en flygutbildning.

Reportage: Vill du vakna till musik i stället för till en ilsket ringande väckarklocka? Allers visar dig hur du kan ansluta din grammofonspelare till din väckarklocka, så att en skiva med musik börjar snurra när du ska vakna!

Plus: Mode, relationer m.m.

Titta gärna på mina andra annonser med tidningar. Jag samfraktar!

Objektsnr 584183910

Visningar 243

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Allers 1 1936 Linköping flygbild, Åke Duvander, Japan, Jean-Gunnar Lindgren

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?