Beskrivning

Svenska journalen från 1946.

Reportage: Det första året med fred, år 1946 är snart till ända. Tidningen försöker spana framåt och lista ut vad som kommer att hända härnäst. Man gör det genom att ställa frågor till Trygve Lie, generalsekreterare i FN. Även den engelska utbildningsministern Ellen Wilkinson har svarat. Trygve Lie anser bl a att för att vi ska kunna skapa långsiktig fred krävs en europeisk federation samt en nedtoning av nationalstatens betydelse. Artikeln ger en fascinerande inblick i dåtidens föreställningar om hur framtiden skulle bli.

Artikel: Ester Gullander bor i Toarp i stadsdelen Oxie i Malmö. Hon kan flera språk och håller just nu på att lära sig även finska. Nu hyllas Ester Gullander med en bild och en text i Svenska Journalen.

Reportage: Joel Sörenson är en välkänd ungdomsledare. Just nu befinner han sig i USA och han lämnar en rapport därifrån, om ungdomsproblemen i landet. Många svenskar gör misstaget att bara åka till New York och så tror de att hela landet är så hysteriskt och myllrigt som i sjumiljonersstaden. Men det finns många sidor av Amerika, förklarar Joel Sörenson.

Reportage: Tidningen åker hem till författaren Erik Hjalmar Linder. På bild ser vi hela hans familj invid familjens öppna spis. En dotter på bild heter Lotten Linder. Sönerna heter Anders Linder och Hans Linder. Hustrun heter Sigbritt Linder.

BILDEXTRA: Årets Nobelfest har ägt rum i Stockholm. Prisutdelningen ägde rum i Konserthuset och därefter blev det bankett i Gyllene salen. Hjalmar Hammarskjöld höll tal.

Se även mina andra tidningar till salu.
Jag samfraktar.

Objektsnr 589341651

Visningar 348

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Svenska journalen 52 1946 Trygve Lie, Erik Hjalmar Linder, Ester Gullander, Oxie

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?