Beskrivning

Svenska journalen från 1927.

Reportage: Redaktör Josef Nordin i Norrtälje får en stor bild i tidningen. Rådmannen och redaktören Josef Julius Nordin fyller nämligen 50 år! Josef Nordin redigerar moderata Norrtelje Tidning. Det är det viktigaste organet i Roslagen. Han är född i Mortorp utanför Kalmar, flyttade sedan till Sigtuna och därefter Norrtälje. Nu berättas om Josef Nordins liv och gärning.

Reportage: Pastor John Alfred Swedberg skriver om tacksamhet och förhoppning. Lidande och nöd är inget naturligt för människan utan ett undantag, tycker John Swedberg.

Reportage: Lektor Elias Grip skriver om nyårsfirande i olika kulturer. Några ord på vägen nu när året 1927 precis har börjat.

Reportage: Arvid Svärd är missionär i Uganda. Nu berättar han om de kristna pionjärerna som bars runt av svarta och kristnade Afrika.

Reportage: Viktor Myrén är en författare född i Dalsland. Nu skriver han om ett vackert minne.

Reportage: Söndagsskolan fyller 75 år i år! Svenska Journalen ser tillbaka på 75 år av söndagsskoleverksamhet. Så började det! Den första söndagsskolan öppnades på Prins Carls uppfostringsinrättning i Sverige. Teckning av den byggnaden.

Reportage: Att samla på frimärken, även kallat filateli är en spännande hobby! Svenska Journalen visar olika sorters frimärken på bild och förklarar hur man kan tänka när man vill ägna sig åt frimärkssamlande.

BILD: Helsidesbild att rama in, föreställande Kebnekajses topp och en bergsbestigare på toppen.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 590584390

Visningar 168

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Svenska journalen 1 1927 Josef Nordin, Elias Grip, Viktor Myrén, Arvid Svärd

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?