Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1925.

Reportage: Sveriges längsta bro går till Lidingö. Tidningen visar bilder på hur broarna till Lidingö har sett ut genom åren. I en längre text beskrivs också Lidingön, hur den ser ut och vad som försiggår där. Man beskriver också de ingenjörsmässiga bedrifter som har åstadkommits i samband med att man har anlagt broförbindelse till Lidingö. Bild på den nya Lidingöbron, strax före öppnandet.

Reportage: Vår landsfader Hjalmar Branting är död. Veckojournalen minns Hjalmar Branting på flera sidor.

Reportage: Skådespelaren och operasångerskan Signe Hebbe är död. Tidningen tecknar ett porträtt av henne.
Reportage: Tidningen har åkt hem till teaterchefen Gustaf Lindén. Han kallas för Muck Lindén. Så ser det ut där han bor. På bilderna ser vi även hans hustru och deras husdjur. Hustrun är skådespelare och heter Olga Raphael

Reportage: Prinsessan Astrid har lärt sig hur man tar hand om ett litet barn. Veckojournalen var på plats med kameran. Den unga prinsessan fick lära sig hur man sköter en bebis och lektionen ägde rum på Kungsholmen i Stockholm. Det är Sällskapet barnavård som har instruerat prinsessan.
Reportage: Veckojournalens stora bildtävling är avgjord. Nu får vi se vinnarna! De fantastiska fotografierna är tagna av: Albert Jonsson i Krokbäcken utanför Sunne. Ellen Svensson i Kristianstad som har tagit en bild inne på lasarettet i Kristianstad. Eric Nordin i Skinnarbo utanför Heby.

BILD: Unga världsstjärnan Greta Garbo har låtit sig bli fotograferad i Berlin. Veckojournalen publicerar nu denna fina porträttbild på en helsida.

BILD: Dirigenten och kapellmästaren Hjalmar Meissner fyller 60 år. Det firar Veckojournalen genom att publicera en stor bild på honom.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektsnr 600579154

Visningar 227

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 9 1925 Lidingö, Hjalmar Branting, Hjalmar Meissner, Signe Hebbe, Olga Raphael

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

358 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?