Beskrivning

Svenska journalen från 1926.

Reportage: Svenska journalen har besökt Pompeji. I vissa hus finns avbildningar av ett mycket syndigt leverne och homosexualitet. Dessa lokaler får kvinnor och präster inte besöka. Avbildningarna är alldeles för chockerande! Svenska journalens utsände konstaterar att det var Gud som såg till att ödelägga Pompeji eftersom invånarna levde i sådan fruktansvärd synd. Här förekom samlag mellan män och då straffade Gud dem till slut genom att förstöra hela staden. Bilder från Pompeji på 1920-talet.

Reportage: I Sunnanås i Valbo utanför Gävle har man samlat samvetsömma. Nu berättas om hur tillvaron är där i Sunnanås bland dem som vägrar att göra militärtjänst. Svenska journalen skriver om fenomenet Samvetsömma. De samvetsömma är de som vägrar värnplikt av samvetsskäl. Detta är mycket kontroversiellt. En förläggning för vapenvägrare finns i Valbo och tidningen beskriver hur livet är där. Bilder från Sunnanås.

Reportage: Direktör Gustaf Ambrosius i Uppsala fyller 65 år! Tidningen firar honom med en stor bild och en artikel. Gustaf Ambrosius är son till direktören för Guldsmedsaktiebolaget i Stockholm, Alfred Ambrosius. Här berättas om Gustaf Ambrosius liv!

Reportage: Kyrkoherde Herman Neander har besökt Antwerpen i Belgien. Här bedriver Svenska kyrkan sjömansvård. Herman Neander berättar hur det är i Antwerpen och vad han har sett när det gäller vård av sjömän. Bilder från Antwerpen.

BILD: Handelshögskolan har fått en ny byggnad. Nu har den invigts. Bild på Handelshögskolan i Stockholm.

Se mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 599899753

Visningar 185

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Svenska journalen 43 1926 Valbo, Pompeji, Gustaf Ambrosius, Herman Neander

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?