Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1954.

Omslaget: Drottning Louise.

Reportage: Gustaf Holmstedt är rektor för läroverket i Skara. Nu har han hamnat i ett rejält blåsväder sedan han stängde av två 17-åriga kvinnliga studenter. Det de hade gjort sig skyldiga till var att gå på restaurang. Gustaf Holmstedt är Skaras starke man, han är politiker, rektor och sitter i flera beslutande församlingar. Nu anklagas han för dikaturfasoner. Gustaf Holmstedt ger här sin version och han håller hårt på traditionerna. 17-åriga flickor ska inte vara i en restaurang där det förekommer alkoholförsäljning!

Reportage: Veckojournalen har besökt Göteborgs stadsteater. Här är just nu Karin Kavli den stora stjärnan och man träffar henne. Man får komma bakom kulisserna på teatern och se hur skådespelarna förbereder sig.

Reportage: För att vara drottning är Louise tämligen anonym. Nu berättar Veckojournalen vem hon är och var hon kom ifrån.

Reportage: Nils Linnman är en välkänd ornitolog. Nu har han varit hemma hos Sten Bergman, forskningsresande som bor i Rönninge. Nu pratar de om exotiska fåglar med varandra.

Reportage: Veckojournalen var med när Dalai Lama visade sig i Lhasa i Tibet. Dalai Lama är en gudomlighet och begeistringen hos publiken visste inga gränser.

Artikel: Hasse Bratt är ny krögare på Bacchi vapen. Han är på bild.

Se även mina andra tidningar till salu.
Jag samfraktar!

Objektsnr 624075992

Visningar 94

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 3 1954 Gustaf Holmstedt, Nils Linnman, Göteborgs stadsteater, Dalai Lama

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?