Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1947.

Reportage: Axel Gjöres intervjuas. Han är minister och han beskrivs som en äkta dalkarl. Han bor på Igelkottsvägen i Äppelviken och tidningen får komma hem till honom och ta bild på hans familj. Sonen heter Jan-Erik Gjöres. Han studerar medicin. Dottern heter Anna-Stina Gjöres och hon tar studenten nu till våren. Axel Gjöres berättar om sin uppväxt i Smedjebacken och livet efter det.

Reportage: Tidningens reporter Hans Ostelius har besökt Fiji. Här beskrivs öarna och befolkningen som bor där. Fijianerna är en ståtlig ras, skriver tidningen. Hans Ostelius tillbringade 10 dagar på Fiji, under sin resa hem från Sydney till Sverige. Han beskriver också franska ön Nya Kaledonien. Trots att Hans Ostelius är en stor Frankrikevän så upplevde han huvudstaden Nouméa som smutsig och ful.

Reportage: Veckojournalen har träffat författaren och mångsysslaren Adolf Hallman i hans lägenhet i New York. Man tar också med honom ut i staden och tar bild på honom i olika miljöer. Adolf Hallman kommer från Göteborg men han bor numera i Greenwich Village. Hustrun på bild heter Edith Hallman.

Reportage: Författaren Marika Stiernstedt skriver om alla sina möten med August Strindberg.

Reportage: Veckojournalen har besökt Budapest. Efter kriget blev alla ungrare fattiga. Nu håller man mödosamt på att försöka bygga upp Ungern igen. Tidningen skildrar hur det går.

Reportage: Gösta Sandberg är 32 år och han håller till i skogen i Västergötland. Han är konstnär och nu porträtteras han i tidningen. Han har ett torp som kallas för Storebacken och det ligger sex kilometer från Norsesund järnvägsstation mellan Alingsås och Lerum.

Bild: Lillebill Hogstadius är på bild i tidningen. Hon har nämligen gift sig med Bertil Hogstadius.

Annons: Helsidesannons: Ajco baddräkter.

Annons: Helsidesannons: Collijns mode.

Annons: Helsidesannons: Silva fanérbrickor.

Annons: Helsidesannons: Gevalia kaffe.

Se även mina andra tidningar till salu.
Jag samfraktar!

Objektsnr 626879027

Visningar 65

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 19 1947 Axel Gjöres, Fiji, Adolf Hallman, Lillebill Hogstadius, Hans Ostelius

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?